Recapten 8.852 euros per equipar una escola al Senegal

Les XXI Jornades de Futbol Solidari de l’Escola Pia Santa Anna assoleixen amb èxit l’objectiu econòmic amb la participació de 80 equips

  • Redacció
  • Dimarts, 20 Desembre 2016 16:10

Les jornades de Futbol Solidari

Les XXI Jornades de Futbol Solidari, celebrades a l’Escola Pia Santa Anna de Mataró el passat cap de setmana han recaptat un total de 8.852,35 euros aconseguint els fons econòmics necessaris per equipar tres aules de l’Escola Pia de Thiaroye, al Senegal. El Futbol solidari és una activitat organitzada pel Grup d’Esplai l’Erol amb el suport de l’escola, entitats i diversos comerços de Mataró, amb l’objectiu d’aconseguir diners per a dur a terme un projecte solidari coordinat per l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal.

Després de col laborar durant tres anys amb un projecte a la Granja Escola de M’lomp, enguany es presentava un nou repte per a les XXI Jornades: aconseguir 6.000 euros per equipar les aules de Secundària i Batxillerat de l’Escola Pia de Thiaroye, a Pikine, un barri de Dakar (Senegal), construïdes aquest estiu.

En aquesta edició han participat més de 80 equips formats per participants de totes les edats, que han fet la seva aportació a l’hora d’inscriure’s, tot recaptant diners aconseguits mitjançant la difusió del projecte per la ciutat.

Altres activitats

Al  llarg del cap de setmana van ser moltes les persones que es van aplegar a l’escola participant d’altres activitats de lliure accés organitzades paral·leles als partits de futbol, com ara l’obra de teatre infantil de “La Caravana Teatral” de Colònies Jordi Turull, els concerts de la coral “La Perla de l’Havana” i el del grup “Andana”, que va aplegar més de mig centenar d’adolescents dissabte al vespre, un taller de galetes dinamitzat per mares de l’esplai, una classe oberta de zumba i altres activitats infantils que ja són un clàssic de les jornades com són el Macromural, el Buscamines, bingo, rifa, bar solidari, botiga amb productes del Senegal... i molt més!

Aquesta activitat, inclosa en la campanya mataronina “Mou-te amb cor”, ha comptat amb la visita de la Regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social d’Habitatge, Isabel Martínez, i membres de la Fundació Educació Solidària de l’Escola Pia Catalunya.