Mataró obre les portes de l’Entorn

El nou Centre de Suport Alimentari dissenya un sistema d’autoconsum perquè les famílies puguin confeccionar-se la cistella alimentària a la seva mida

  • Redacció
  • Divendres, 16 Desembre 2016 11:43

L'entorn

El nou Centre de Suport Alimentari L’Entorn ja és una realitat. L’espai social de repartiment d’aliments solidaris s’ha creat amb l’objectiu de poder oferir un millor servei a les famílies vulnerables o en risc d’exclusió social. Ubicat al carrer Mendez Núñez i llogat per l’Ajuntament, L'Entorn unifica la distribució d’aliments que fins ara feien en locals diferents Càritas Interparroquial de Mataró i l’Assemblea Local de Creu Roja.

L’Entorn s’ha dissenyat amb un sistema d’autoconsum que comença amb l’arribada de la persona beneficiària i la comprovació del nombre de punts que té assignats per tècnics socials en funció de la gravetat de la situació econòmica i del nombre de membres de la unitat familiar. A continuació, un voluntari acompanya l’usuari a triar els productes que tenen assignats un valor amb punts i un nombre màxim d’unitats que es poden endur.

El Centre de Suport Alimentari L’Entorn és possible gràcies a la feina de 90 voluntaris i de les entitats del tercer sector Càritas Interparroquial i Creu Roja, que juntament amb l’Ajuntament i amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments, gestionaran 150.000 kg d’aliments de forma trimestral, unes 600 tones anualment.

L'entorn

Empoderar les famílies

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social, Isa Martínez, van valorar la importància de sumar esforços per empoderar les famílies perquè puguin sortir d’aquesta situació de vulnerabilitat. Martínez, en aquest sentit, va afirmar que cal “dotar les famílies de les habilitats suficients perquè surtin del cercle de la pobresa i d’aquí a deu anys ens puguem trobar per tancar aquest centre”.

Al seu torn, Antoni Vila, de Càritas, i Anna Maria Guinart, de la Creu Roja Mataró, van agrair que el centre sigui finalment una realitat i van apuntar a “la sinergia entre administracions, entitats i societat civil” com a clau per a fer possible aquest espai, en el qual també col·laboraran desenes d’empreses de la ciutat.

L'entorn