Solidaritat sanguínia abans de començar les festes

L'objectiu: 400 donants al Foment el dimarts 20

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 19 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, donacio de sangEl dimarts 20 de desembre, de 10.00 h a 22.00 h, se celebra al Foment Mataroní, la Marató de Donació de Sang a Mataró. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Donants de Sang del Maresme, la Creu Roja Mataró i el Foment Mataroní.

Aquest és l'onzena edició de la Marató de donació de sang Mataró i es pretén mantenir l’objectiu de convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això hi participen moltes entitats, empreses i institucions de la ciutat, que ajuden fent difusió als seus socis, amics i clients. Alguns exemples són el Foment Mataroní, el Mercat de la Plaça de Cuba, la Unió de Botiguers de Mataró, Eurofitnes, mitjans de comunicació i els centres educatius.

"La sort de donar sang"
Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Aquest eslògan ha estat el que s’ha utilitzat durant tot aquest any 2016 per a les més de cinquanta maratons de donació de sang que s’han fet per tota Catalunya.

Objectiu: 400 donacions i nous donants

L’objectiu de la campanya d’enguany torna a ser el de superar la xifra de les 400 donacions de sang, i així assolir el rècord de participació en un sol dia a Mataró, posicionant la ciutat entre els municipis més participatius de tot Catalunya. En l’anterior Marató, l’any passat, vam estar molt a prop d’assolir la xifra, ja que es va aconseguir una participació de 368 persones. Ressaltar la importància d’aconseguir nous donants. Que totes aquelles persones que encara no han donat mai sang, trobin amb la Marató, l’oportunitat per fer-ho.

Jugar també és un dret

Creu Roja necessita recollir joguines per repartir a més de 1.000 infants sense recursos de les comarques del Maresme. La recollida ja ha començat i se'n poden donar fins a finals de mes a totes les seus de l'entitat. La Marató es vol solidaritzar amb aquest acte i un dels punts de recollida, a més a més de les seus de Creu Roja, serà, durant tota la jornada en el mateix Foment Mataroní.

BST és l’empresa pública responsable de subministrar sang suficient i de qualitat per atendre totes les necessitats dels malalts de Catalunya. Per poder disposar de la sang necessària, el BST organitza campanyes de donació de sang per tot el territori. Cada setmana, organitza una mitjana de 60 campanyes de donació. A més, disposa de centres de donació en els principals hospitals del país.