La nova vida de la Plaça de Cuba i els seus entorns

La zona es confirma com un dels epicentres gastronòmics de Mataró

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 05 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, plaça de cubaLa Plaça de Cuba, amb el seu mercat, no eren fa una dècada ni molt menys el que són ara. Igualment hi havia el mercat, enllestint la seva reforma i de la mateixa manera les parades de roba els dijous i d'alimentació els dissabtes n'eren mostres de vida efímera comercial. La Plaça de Cuba era un dels dos mercats del Centre però una zona on el comerç de tota la vida era la tònica dominant dels seus voltants.

Avui en dia parlar de la Plaça de Cuba és fer-ho del "Born" de Mataró. També al voltant d'un mercat amb història, també com a nova zona de moda i sobretot associada a la gastronomia de qualitat. La plaça s'ha posat de moda i reuneix multitud de restaurants i bars que l'omplen d'una tercera vida després de la diària de dins el mercat i la setmanal del mercat de fora.

Tendències i gustos per a tots els paladars conviuen en una àmplia oferta de restaurants, des del sushi a les pizzes, el peix, la cuina de mercat a cocteleries, tavernes, cerveseries, hamburgueseries, frankfurts o llocs per menjar de tapes.

També les parades de dins el mercat de la Plaça de Cuba s'han sumat a aquesta tendència gastronòmica de la zona i ja han organitzat dues vegades les "nits de tapes" en què els propis paradistes ofereixen tapes fetes amb el seu gènere. Totes dues edicions han estat un gran èxit d'assistència.