La Riera, el gran carrer del barri i de Mataró

És l'artèria principal i allà on passen les coses importants

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 05 Desembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, la RieraLa Riera és el gran carrer amb el que podem entendre el Centre de Mataró i també tota la ciutat. Si bé la Plaça de Santa Anna podria rivalitzar-hi una mica, no hi ha dubte que l'artèria urbana més icònica és la que manlleva el nom directament d'una de les denominacions d'origen geogràfiques d'una comarca com el Maresme.

La Riera, tal qual. Sense altre nom. Aquesta va ser la decisió encertada de l'Ajuntament del restabliment democràtic i realment Mataró en això sí que s'assembla a la resta de municipis maresmencs, que van créixer al voltant de les rieres i hi han après a conviure. Sens dubte la millor època de La Riera cal entendre-la després que, bàsicament, en deixés de ser una amb les obres del Desviament. Des de llavors, més d'un segle i mig després, és un carrer comercial, amb diferents ecosistemes urbans que hi conviuen, un pol d'activitat cultural i a la vegada un espai característic.

Ciutat 2014/2015, la Riera

Un dels carrers més cars
Viure a la Riera és fer-ho al rovell de l'ou però té un cost important ja que és, per cotització del metre quadrat, la zona de la ciutat més cara i amb tendència més a l'alça. Els immobles residencials es converteixen en els més codiciats pel mercat de compra i lloguer.

L'important que es fa a Mataró passa per La Riera, siguin els actes més massius de Les Santes, les processons de Setmana Santa, les grans manifestacions polítiques o reivindicatives, la Cavalcada de Reis o el mateix Ajuntament de Mataró, un cas paradigmàtic d'edifici que "mira" cap a la Riera i dóna l'esquena a la "seva" plaça. La Riera és zona de passeig i compres, espai gastronòmic i també cada cop més zona de serveis. I fins i tot és el nom de la sèrie de TV3.