Es renovaran 724 fanals deteriorats de la via pública

Una inversió de 267 mil euros servirà per prevenir el risc de caiguda dels fanals deteriorats per oxidació

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 21 Novembre 2016 10:37

Fanals deteriorats

L'oxidació important que presenten alguns dels fanals de la ciutat ha arribat al consistori. La Junta de Govern Local va aprovar la setmana passada un projecte d'execució urgent, renovació o sanejament de 724 suports de l'enllumenat públic per sanejar la situació. I és que la situació en què es troben molts d'aquests fanals podria provocar-ne la seva caiguda a la via pública. Per evitar aquest risc, l'Ajuntament ha decidit actuar.

La inversió prevista s'enfila fins als 267.143,88 euros. Uns diners que haurien de substituir de manera urgent 309 suports, que presenten un estat d'oxidació molt important i que posen en dubte la seva capacitat mecànica de servei. A aquest 309 suports s'hi sumen 415 fanals més, amb oxidació evident, que es preveu sanejar la part més malmesa i avaluar-ne el seu estat i funció d'afectació.

En aquests moments, i abans no es treballi en una diagnosi completa al Pla director de l'enllumenat de Mataró previst pel 2017, l'Ajuntament ha tirat endavant una auditoria que ja ha fet renovar 32 fanals. Aquesta actuació dels 724 fanals que es troben en la mateixa situació, arribarà abans que s'executi el Pla director, ja que es troben molt malmesos i l'auditoria desaconsella esperar-se tant.

El pipí dels gossos

L'Ajuntament relaciona el deteriorament d'aquests fanals al dèficit de manteniment dels darrers anys a conseqüència de la crisi econòmica i també  a l'incivisme d'alguns propietaris de gossos que permeten que aquests orinin als edificis i mobiliari públic, provocant aquesta oxidació. L'Ordenança de Via Pública prohibeix aquestes pràctiques i en responsabilitza al propietari de l'animal.
Abans que aquestes mesures no es tirin endavant, el projecte s'ha d'aprovar definitivament i superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa especialitzada.