Els premis de l'empresariat del Maresme

La FAGEM premia el restaurant Caminetto, al president d'ATAMA, Pere Cabot i fa una menció especial al jove empresari, Pere Patuel

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 03 Novembre 2016 11:26

Ciutat 2014/2015, FAGEM

La FAGEM ha celebrat, com ho fa cada any des de fa nou, la Jornada que reuneix als empresaris de la comarca. El Castell de l'Olivé de Sant Vicenç de Montalt va ser el lloc escollit per lliurar els premis i reconeixements de la FAGEM.

En un sopar amb més de 150 empresaris de tota la comarca, autoritats i presidents d'altres associacions empresarials del territori, presidit per Joan Aregio, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya i per Ma Helena de Felipe, presidenta de Fepime, la FAGEM va lliurar un premi, un reconeixement i com a novetat enguany, una menció especial a un jove empresari.

A la Trajectòria Empresarial

La Junta de la FAGEM, des de fa cinc anys, atorga el premi a la Trajectòria Empresarial a una empresa que destaca per les accions desenvolupades i els resultats obtinguts, així com aquells fets de rellevància aconseguits al llarg de la seva trajectòria empresarial. Aquest premi és un homenatge a la trajectòria empresarial d'una empresa que es distingeix per la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori.

Enguany, aquest premi ha recaigut en el restaurant Caminetto, situat al cor de Mataró i sota la direcció del seu fundador, el Sr. Mario Francesco Randazzo. El Caminetto va ser inaugurat a mitjans de 1981 i després d'una breu etapa al carrer de Cuba, es va traslladar al camí Ral, en ple centre, en una casa senyorial del segle XIX. El restaurant Caminetto ha intentat any rere any guanyar-se un lloc en el cor dels mataronins amb la seva cuina italiana i tradicional de mercat amb productes de proximitat.

La FAGEM reconeix cada any la tasca d'una persona que ha fet molt per l'associacionisme empresarial en el sector o el gremi al qual pertany, cohesionant els empresaris i dinamitzant el sector. Enguany, aquest reconeixement ha estat per a Pere Cabot, president de L'Associació de Tallers Automobilístics del Maresme, ATAMA, associació creada el 1997 i de la qual Cabot n'és president des del 2006. Pere Cabot va ampliar el seu taller el 2011 amb una aula que va passar a ser la seu social de l'associació. El ferm compromís de Pere Cabot amb l'associació, amb el gremi de Tallers de la Província i amb la FAGEM l'han fet mereixedor d'aquest reconeixement.

Menció al jove empresari
Per primera vegada la junta de la FAGEM ha decidit fer menció d'un jove empresari per la seva capacitat i iniciativa empresarial.
Enguany aquesta menció s'ha fet a Pere Patuel, impulsor i xef del restaurant La Marineta on s'hi poden degustar platets i tapes originals elaborades amb productes de proximitat i de temporada. La tradició i les tres generacions al capdavant de la cuina van impulsar a Pere Patuel a estudiar hostaleria i a treballar en els millors restaurants fins que va decidir emprendre aquest camí.