Martí i Martina, els noms més posats

Mataró se segueix envellint amb la xifra de naixements més baixa des de l'any 2003

  • Redacció
  • Dilluns, 24 Octubre 2016 16:37

NENS GRONXADOR

L'Estudi de Població de l'Ajuntament de Mataró deixa una sèrie de curiositats i índexs curiosos.

Descens de la natalitat
La població de Mataró s'està envellint i segueix veient com baixa la natalitat. Els 1.271 naixements són la xifra més baixa registrada des de l’any 2003. El percentatge de naixements de mare de nacionalitat estrangera representa el 20,5%.

Martina i Martí, els noms més posats
Martina és el nom més posat el 2015 entre les nenes nascudes i Martí, entre els nens. En total van néixer 16 nenes de nom Martina i 21 nois de nom Martí. Els següents noms de noia més escollits pels pares mataronins són Aina amb 13, Júlia amb 12 i un triple empat a 11 entre Clàudia, Paula i Lucía. Entre els noms de nou més populars hi ha Leo, amb 18 nadons, Marc amb 17 i Èric amb 16.

Els barris que creixen més
L'Eixample amb 356 habitants nous i Cerdanyola amb 198 són els barris que creixen més. De fet són els dos barris més importants de Mataró. També Molins Torner registra un augment important, de 76 persones.

Tres barris perden població
Tot i el creixement global de la població mataronina hi ha tres barris que registren disminucions en el nombre d'habitants. Són Rocafonda, que perd 59 persones, Palau-Escorxador que en perd 26 i Peramàs que registra una rebaixa de 21.

El Centre, més jove i menys persones per llar
El Centre de Mataró consolida una tendència a revertir la seva història. Així, ja no forma part dels barris més envellits de la ciutat sinó que l'estudi detecta un rejoveniment que també es correlaciona amb una rebaixa de persones per llar. Són joves que s'independitzen en pisos més petits.

Més llars i amb menys membres
A Mataró hi ha 47.868 llars, 439 més que un any enrere. Les llars que han augmentat més en termes absoluts han estat les unipersonals i les de dos membres, amb 265 i 178 i en canvi les llars més grosses per a tres i quatre membres han disminuït.

Les nacionalitats
291 persones van canviar de nacionalitat a Mataró el 2015, adoptant l'espanyola. De la població immigrada a Mataró, els orígens d'aquesta se situen en un 40 per cent la d'origen marroquí i un 12 per cent la xinesa però la suma de gambians, malians i senegalesos situaria el grup subsaharià sobre el 13 per cent.

Mobilitat entre barris
Hi ha hagut 7.958 moviments entre barris per canvi de domicili. Els barris que tenen el saldo positiu més elevat són Molins i La Llàntia mentre que els que registren baixes més pronunciades són Rocafonda, El Palau i el Pla d'en Boet.