Bote: "Necessitem més efectius dels Mossos a la ciutat"

L'alcalde critica la possibilitat que s'elimini la unitat de trànsit del cos de seguretat i es mostra "indignat" per la decisió

  • M. Biel
  • Divendres, 23 Setembre 2016 10:16

Reunió Bote Mossos Esquadra

"Em preocupa la manca d'efectius de Mossos d'Esquadra que estan destinats a la zona de Mataró i demano a la Generalitat que tingui en compte que la ciutat té una ràtio d'agents per sota de la mitjana catalana". Així de contundent es mostrava l'alcalde de Mataró, David Bote, en una carta enviada el passat dijous al conseller d'Interior, Jordi Jané, després que es fes públic que els Mossos podrien eliminar la unitat de trànsit de la comissaria de la capital del Maresme.

Bote considera que "com a capital de comarca amb més de 125.000 habitants, Mataró mereix els estàndards catalans", motiu pel qual l'anunci de la reducció de la unitat de trànsit li sembla "exasperant".

El mateix Bote assegura en la missiva al conseller que ha manifestat al director general de la Policia, Albert Batlle, el seu "malestar" per la decisió, tot i que aquest no li ha concretat "si la mesura afectaria, ja que la decisió no està presa definitivament ni es posarà en marxa de manera immediata".

De totes maneres, Bote ha deixat clara la seva "estranyesa i indignació" per les informacions aparegudes als mitjans de comunicació i demana al conseller Jané que consideri "molt seriosament" qualsevol mesura organitzativa que afecti el nombre d'efectius policials presents a la ciutat, al mateix temps que ha reclamat que se l'informi d'aquestes decisions.