Desconvoquen la vaga de la neteja després d'un acord 'in extremis'

FCC i els treballadors negocien un pacte d'última hora per frenar l'aturada que començava avui

  • Mireia Biel
  • Divendres, 17 Juny 2016 08:40

brossa neta mataró

Desconvocada la vaga de la neteja. FCC i els treballadors del servei de neteja van signar dijous passat a la nit un preacord que el divendres al matí l'assemblea de treballadors va ratificar i que va permetre aturar la vaga indefinida que havien anunciat i que havia de començar la mateixa matinada del dia 17.

Ambdues parts portaven prop d'un mes fent reunions, però l'acord no ha arribat fins hores abans que comencés la vaga indefinida que els treballadors havien convocat. La negativa de FCC a negociar un augment salarial per als propers quatre anys -els treballadors proposaven un increment progressiu d'entre el 0,5 i l'1 per cent per a aquest termini- ha provocat que el pacte signat permeti establir una nova paga extra de 250 euros que es cobrarà el setembre d'aquest 2016 i que el 2017 serà de 500 euros.

Una altra de les reivindicacions de la plantilla era la millora de les condicions laborals de prop de 90 treballadors. Així, s'ha aconseguit que una trentena dels seus membres vegi com els contractes d'obra i servei que tenen actualment es converteixen en indefinits, mentre que un altre grup de treballadors eventuals té garantits contractes més estables.

Igualment, vuit treballadors aconseguiran consolidar-se en la categoria laboral en què actualment exerceixen, però que no tenien reconeguda per contracte. En el mateix sentit, les negociacions han permès acordar la creació d'una taula de diàleg que debatrà la situació laboral de la resta d'empleats que es troben en la mateixa situació i que no entraran en el grup per normalitzar la situació.

Per últim, l'acord preveu un augment de les indemnitzacions en cas d'accident i un dia més de lliure disposició ja que només en tenien un en tot l'any.