Una festa al Port per a tota la família

88 activitats nàutiques diferents durant dos dies en la cinquena edició d'un esdeveniment que espera milers de visitants

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 10 Juny 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Port de Mataró

Aquest cap de setmana tindrà lloc la cinquena edició de la Festa al Port, que organitzen l’Ajuntament i el Port de Mataró amb el suport de la Unió de Botiguers, Blaumar Bivalvia, Bricbarca, l’Escola de Vela i Sailability Catalunya, Rem Capgrossos, Viu la Vela, Artistic Events i l’Associació d’Usuaris del Port Esportiu de Mataró.

Es tracta de dues jornades per conèixer a fons les activitats nàutiques que es fan al Port de Mataró: sortides en golondrina i catamarà, tastets de vela, caiac, pàdel surf i rem, passeig en llaüt... i activitats per a tota la família, com el mercat mariner, el Market Port, activitats i atraccions infantils, exposicions, xerrades i gastronomia.

Marina Day 2016

La jornada coincideix amb el Marina Day, una cita que es va estrenar a Catalunya i en l’edició 2016 s’ha traslladat a l’àmbit estatal per consolidar-se com una de les dates de referència del calendari espanyol. El Marina Day vol trencar amb la imatge que els ports són llocs tancats i elitistes, mostrant que són instal·lacions obertes a tothom on no fa falta tenir un vaixell per gaudir de la seva àmplia oferta nàutica, cultural, d’oci i gastronòmica.
 En aquesta edició de la Festa al Port s’ofereixen 88 activitats nàutiques al llarg de tot el cap de setmana, a les quals podran participar 2.821 persones, a més de diferents propostes d’oci, comerç i gastronomia.

Es podrà aparcar al Port de Mataró durant 4 hores de manera gratuïta, recollint el val de descompte al punt d’informació situat a l’entrada principal del recinte portuari.

Tot tipus d'activitats

Es podran fer sortides amb el llaüt Sant Ramon, un dels vaixells de vela llatina més antics de la Mediterrània, o gaudir en família d’una sortida en un catamarà de 30 metres d’eslora (per a 250 persones) que diumenge al matí realitzarà 6 sortides per a un total 1.500 persones.
Les novetats d’enguany són la possibilitat de fer un tast de pàdel surf o participar en les sortides o visites amb el Sail One Mundus, una experiència de navegació oceànica damunt una embarcació que realitza la volta al món. També es podrà gaudir d’un tastet de vela lleugera, caiac, rem o tenir l’oportunitat de navegar en un vaixell de regates de 8 metres.

Mercat Mariner i Market Port

L’oferta del cap de setmana festiu es complementa amb diferents propostes i activitats, com el Mercat Mariner de productes artesans relacionats amb el mar, al que diumenge s’afegeix el Market Port, organitzat per Unió de Botiguers de Mataró, un espai amb encant i amb infinitat de productes únics de la moda, la bellesa i la decoració.
També hi haurà l’espai d’atraccions infantils amb inflables, barquetes i llits elàstics per als infants.