Les quatre platges de Mataró, connectades al 112

L'Ajuntament incrementa els recursos destinats a atendre urgències mèdiques en el marc del projecte 'Mataró, ciutat cardioprotegida'

  • Redacció
  • Dimarts, 31 Maig 2016 10:10

Platges Mataró

Les quatre platges de Mataró, Ponent, Varador, Callao i Sant Simó, estaran connectades aquest estiu amb el telèfon d’emergències 112. En el marc del projecte ‘Mataró, ciutat cardioprotegida’, el consistori també preveu instal·lar desfibril·ladors lleugers i de fàcil ús al Passeig Marítim per atendre amb la màxima celeritat les urgències mèdiques que puguin sorgir amb els banyistes.

Les platges de Sant Simó i Ponent disposaran de dos punts de socors amb polsadors perquè qualsevol persona que es trobi en situació d’emergència mèdica pugui contactar amb el 112.

A les altres dues platges –Varador i Callao– s’instal·laran en els pròxims dies dos desfibril·ladors semiautomàtics que, només en despenjar-los, també avisaran de manera immediata al telèfon 112. Els aparells estaran instal·lats al passeig Marítim, i seran trilingües, així que podran proporcionar instruccions sonores en català, castellà i anglès a la persona que els faci servir.

Com els altres desfibril·ladors que ja ha instal·lat l’Ajuntament en equipaments municipals, els equips que es col·locaran a les platges són lleugers i fàcils de fer servir. Així, la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant un cas d’aturada cardíaca. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descàrrega si no és necessària.

A més dels dos desfibril·ladors fixos, Creu Roja, adjudicatària del servei de salvament, vigilància i socorrisme a les platges de Mataró, també disposarà d’aparells desfibril·ladors en els seus llocs d’atenció i socors i en els vehicles. Tots ells se sumen als 28 que la ciutat ja té repartits en diversos equipaments.

Salvament i socorrisme a les platges

L’Ajuntament ha adjudicat aquest any, per primera vegada per concurs, el servei de salvament, vigilància i socorrisme, ja que en temporades anteriors s’havia dut a terme mitjançant conveni. L’oferta guanyadora, de les dues formalitzades i valorades per la Mesa de Contractació, ha estat la de Creu Roja. El servei s’ha adjudicat per un any i un import de 152.971,93 euros. Les platges de Mataró disposen d’aquest servei des del passat 14 de maig, i es durà a terme fins a l’11 de setembre.