Aquest dissabte "Fem festa" a la Plaça de l'Ajuntament!

La Fundació El Maresme, els Capgrossos i El Tot sumen esforços amb vuit hores d'activitats per presentar el Nan d'en Santii celebrar els 35 anys del Tot Mataró

  • Redacció
  • Dissabte, 21 Maig 2016 11:19

Festa 35 anys

Aquest dissabte Mataró fa festa. La Plaça de l'Ajuntament acull aquest dissabte una celebració que suma sinergies entre diferents actors socials de la ciutat. La Fundació El Maresme, els Capgrossos de Mataró i el Tot Mataró i Maresme programen vuit hores d'activitats, de les cinc de la tarda a l'una de la matinada, per celebrar l'estrena del Nan d'en Santi –l'emblema de la Fundació, el símbol de les persones amb discapacitat– i els 35 anys del mitjà degà de la capital del Maresme. Hi haurà música, animació infantil, jocs, xocolata, havaneres i cremat. Una mica de tot per a totes les edats i amb un bon motiu.

El Cartell complet de la festa

Cartell 35

Nan aconseguit

El Nan d'en Santi, finançat per desenes de mecenes a través de Verkami, serà el gran protagonista d'una tarda pensada per als més petits. El passat dimarts la Fundació feia públic que s'havia assolit l'objectiu i que el Nan veuria la llum aquest dissabte. Abans, però, a partir de les cinc, hi haurà jocs sobre la capacitat i la discapacitat pensats per a la mainada, xocolatada per a tothom gentilesa de Nougat.

Els Capgrossos de Mataró són uns aliats del Projecte Santi. La colla castellera local ha sortit a tots els videoclips dels 'Jo sóc com tu' i també volia ser a la festa de presentació del Nan. Per això faran un taller de canalla, pensat també pels més petits i algun pilar final per fer pinya amb el nou capgròs.

El moment més esperat

Quedarà la presentació de la nova figura, el Nan d'en Santi, acompanyada de la Tribukada, el grup de batucada format per persones amb discapacitat. Amb el gran protagonista sobre l'escenari, també assistirem a un dels moments més esperats de la tarda: l'estrena del 'Jo sóc com tu 2016'.

Per primera vegada podrem sentir com sona la cançó que canten Els Catarres –que seran els grans protagonistes de les Dissantes d'aquest any– i el públic també podrà aprendre, per primer cop, els passos per ballar-la, a tall de flashmob. De cinc a dos quarts de nou l'activitat està pensada pel públic més familiar i l'animació infantil de La Tresca i la Verdesca servirà de gran final de festa de la tarda infantil.

Taller Capgrossos

Vespre amb havaneres i concert jove

Després al vespre tindrem una Cantada d'Havaneres molt especial, on el grup "Mestre d'Aixa" també celebrarà un aniversari, concretament els 30 anys de la formació maresmenca. Com és de rebut, no hi faltara el tradicional rom cremat per a tothom.

I ja ben entrada la nit, a les 23h, el grup mataroní "Los Ignorantes" presentaran el seu nou disc amb un concert ple d'energia, bon rotllo i bon humor. Per tancar la nit, i com a final de festa, el PD Pernil acabarà de tancar la celebració amb la millor música per una gran jornada.

Ignorantes

Descarrega't el disc d'Ignorantes des del seu web: www.ignorantes.cat

Els horaris de la festa

17 h. Jocs infantils i Xocolatada.
18 h. Taller de canalla amb els Capgrossos de Mataró.
18.30 h. Presentació del Nan d'en Santi i estrena del 'Jo sóc com tu' 2016, dels Catarres.
19 h. Animació infantil amb 'La Tresca i la Verdesca'.
21 h. Havaneres i cremat amb 'Mestre d'Aixa' que celebra 30 anys.
23 h. Concert Jove amb 'Ignorantes' i PD Pernil.