Educació de qualitat, la nova campanya de la Fundació Vicente Ferrer

Les famílies més vulnerables i empobrides generen més abandonament escolar

  • Marta Gómez // Cedida
  • Dijous, 21 abril 2016 00:00

Educació Fundació Vicente Ferrer

Des de l’1 d’abril la Fundació Vicente Ferrer ha engegat una campanya per fomentar l’educació de qualitat a l’Índia, relacionat amb la tasca que ja fa la Fundació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La Fundació, que segueix treballant contra la pobresa de les castes més desfavorides i contra les desigualtats que, assegura la Fundació, sofreixen les dones d’Andhra Pradesh, vol assegurar l’accés a una educació de qualitat en tots els seus nivells. 

Les famílies més vulnerables i més empobrides de l’Índia tenen més possibilitat d’abandonar l’escola que en altres circumstàncies. Especialment a les zones rurals, aquestes famílies donen preferència a l’educació dels nens i no tant de les nenes que, en un 80 per cent, aquestes abandonaran els seus estudis sense acabar la secundària. És per aquest motiu que la Fundació reivindica el dret de tenir les mateixes oportunitats d’aprenentatge per a tots els infants i la responsabilitat dels estats, però també les organitzacions de la societat, a prendre mesures adequades per combatre aquesta situació. 

Abans del 2030

La Fundació Vicente Ferrer pretén garantir que tots els nens i nenes puguin accedir a una educació primària i secundària gratuïta abans del 2030. Aquest objectiu pretén aconseguir l’accés universal, diuen, a l’educació superior de qualitat i promoure, així, l’accés a la formació tècnica, “eliminant les barreres econòmiques i de gènere que generen inquietuds” a l’Índia.

Objectius molt concrets

Són 6 els eixos pels quals la Fundació vol dirigir aquesta campanya, començant per mantenir la taxa d’escolarització al 100 per cent en primària o igualar la taxa d’alfabetització femenina amb la masculina. També volen assegurar la continuïtat dels estudis de primària a secundària i promocionar els estudis de batxillerat, universitaris, superiors i professionals dels alumnes a les comunitats empobrides i grups més vulnerables així com evitar l’abandonament escolar per seguir treballant contra el matrimoni infantil i el treball infantil. I, per últim, tenir en compte les activitats extracurriculars que promoguin la integració social de l’alumnat. 

La Fundació segueix reclamant l’apadrinament de nens i nenes de l’Índia per seguir treballant en campanyes com aquestes i poder combatre la vulnerabilitat, ja no només d’infants, sinó també de les seves famílies.