Reconeixement als treballadors de Trabal SA

Van cedir al Miquel Biada les seves indemnitzacions

  • Redacció// Foto: AM
  • Dijous, 24 Març 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Empresa Trabal

L’empresa mataronina Trabal SA era de fabricació de maquinària tèxtil. Una forta crisi del sector va provocar el seu tancament a principis dels anys 80 tot i tenir més de 200 treballadors. Després del tancament de l’empresa, Trabal SA va renunciar a la liquidació econòmica de la mateixa i la van cedir directament a l’Institut Miquel Biada. Un fons que pujava als 8,5 milions de pessetes i que el 1993 tota la plantilla de la ja extingida empresa Trabal SA, va lliurar al Miquel Biada.
El reconeixement s’ha fet aquesta setmana passada al mateix institut on s’ha descobert una placa commemorativa a l’entrada del laboratori de biotecnologia. L’objectiu de la cessió de tots aquells diners l'any 1993 era donar-li un destí públic i comunitari en favor dels treballadors de la ciutat. Dels diners se’n va constituir un dipòsit bancari i es van destinar beques individuals. Aquestes beques van tenir continuïtat fins a l’any 2000.

No va ser fins al 2010 quan totes les parts implicades van decidir destinar el que quedava del fons pendent, uns 48.000 euros a renovar el laboratori de biotecnologia, un dels millors de formació professional de tot Catalunya.