Sèpia amb pèsols i patates sobre les taules maresmenques

El Plat de Mataró torna a degustar-se per les Jornades Gastronòmiques dels Pèsols del Maresme

  • Marta Gómez // Foto: AM
  • Dimecres, 23 Març 2016 12:26

Ciutat 2014/2015, Plat de Mataró

La setmana passada es va donar el tret de sortida a les XIX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Per aquesta edició, del 17 de març al 30 d’abril, hi participen 13 restaurants, 9 dels quals de Mataró i la resta del conjunt de la comarca del Maresme. Aquestes jornades, emmarcades dins de les Jornades Gastronòmiques dels Pèsols del Maresme s’organitzen conjuntament amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme i l’Ajuntament de Mataró.

En la presentació de les Jornades hi va assistir la regidora de Promoció Econòmica i Innovació, Dolors Guillen, el president del Gremi d’Hostaleria, Josep Civit, i el president del Consorci de Turisme, Joaquim Arnó. Durant l’acte, que es va celebrar a l’aula de cuina de l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró del Gremi d’Hostaleria i Turisme, el xef Enric Coderch i també professor del curs de cuina, va elaborar la recepta del Plat de Mataró conjuntament amb alumnes de l’escola.

El gremi
Durant els darrers 20 anys de vida del Gremi d’Hostaleria i Turisme, l’entitat ha aconseguit posicionar-se com un gremi bàsicament gastronòmic i fomentant productes de proximitat. Així han aconseguit difondre àmpliament la cultura culinària mediterrània i la gastronomia típica de la comarca. En l’actualitat el gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona per tal d’impulsar el Turisme gastronòmic durant l’any en què Catalunya ha estat declarada com a “Regió europea de la Gastronomia 2016”.