Pere Hortós i Cuní, metge… i moltes coses més

Recullen records, imatges, impressions i testimoniatges per editar un llibret de record i homenatge

  • J. Batlle, P. Illa, M. Mas, R. Prujà, M. Reniu
  • Dimecres, 24 Febrer 2016 09:49

Placa Pere Hortós

Per l’agost farà quatre anys que va morir en Pere Hortós i Cuní. Era metge i llicenciat en Filosofia i lletres. Va escriure, entre d’altres, una secció fixa al setmanari  El Maresme, entre 1978 i 1983. Aquest setmanari durant un temps va tenir la seva seu al garatge de casa seva i ell en fou membre del consell de redacció, a més de soci fundador.
Va ser candidat, cinquè, a les llistes d’Esquerra Republicana a les primeres eleccions municipals democràtiques  de l’any 1979.

Va ser president del GEM, una escola que a les escorrialles del franquisme volia incorporar pràctiques de  l’anomenada escola activa, i en català. Va fer una gran quantitat de xerrades de sexualitat per tota la comarca, als anys 70, divulgant textos prohibits de Masters i Johnson, Freud i Reich. Era un temps en què sexe era sinònim de pecat i repressió.

Va fer de metge sense mirar el rellotge i mirant més enllà dels símptomes, entenent el pacient com a persona amb un context personal i social. En vida alguns li van dir gràcies i d’altres no hi van ser a temps.

Recollir testimoniatges

A una colla de gent ens agradaria recollir testimoniatges de la seva trajectòria i posar-los, en forma de llibret, a disposició d’amics i de la ciutat que el va tenir com a veí al carrer Sant Benet. I estem pensant en alguna altra forma de recordar-lo.

Us agrairíem que ens féssiu arribar records, imatges, impressions del que per a vosaltres, si el vareu conèixer, va representar en Pere Hortós i Cuní. Podeu enviar les informacions a l’adreça electrònica Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Joan Batlle, Pep Illa, Manuel Mas, Ramon Prujà, Miquel Reniu (Grup impulsor)