Bote reclama més mossos d'esquadra per revertir la tendència delinqüencial

El cos es mostra "receptiu" a analitzar amb detall la situació de la ciutat, però no s'ha concretat cap compromís

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 24 Febrer 2016 09:24

Reunió Bote Mossos Esquadra

L'Ajuntament de Mataró vol més efectius dels Mossos d'Esquadra a la ciutat. El balanç de seguretat del 2015 reflecteix dades "negatives" en comparació amb la resta de Catalunya i, segons el consistori, la ràtio d'agents per habitant és inferior a la d'altres ciutats similars de l'àrea metropolitana. L'alcalde de Mataró, David Bote, ho ha traslladat aquest dimarts al director general de Policia, Albert Batlle, en una trobada que l'alcalde ha qualificat de "cordial". Tot i que no s'ha concretat cap compromís, des del Departament es comparteix la preocupació per les dades de Mataró i està previst que pròximament es pugui treballar el detall d'aquesta qüestió amb el comissari Joan Figuera, cap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

A la Regió Policial Metropolitana Nord, a la qual pertany Mataró, els fets delictius han baixat prop d'un 2 per cent el 2015 i en altres ciutats catalanes similars a la capital del Maresme, l'índex de descens delinqüencial és del 2,5 per cent. A Mataró, en canvi, els delictes van pujar un 6,3 per cent l'any passat.

"Els números canten. Necessitem un reforç policial", assegura la regidora de Via Pública, Núria Moreno, que també era present a la trobada. La regidora assegura que la ràtio d'agents per habitants està també "per sota" de la d'altres ciutats similars i adverteix que no es pot "donar la cobertura" més adient per mantenir uns bons nivells de seguretat.