La Generalitat no tancarà cap grup de P3 abans de la preinscripció

Les ràtios de les classes de P3 de cinc escoles de la ciutat baixaran fins als 22 alumnes

  • Redacció
  • Dimecres, 17 Febrer 2016 09:37

Ciutat 2013, Escola Rocafonda

La Generalitat no tancarà cap grup de P3 abans de la preinscripció escolar. S'ajorna així la possibilitat que Mataró perdi fins a tres línies de P3, tal com deia Serveis Territorials, i no serà fins després de la preinscripció que s'estudiï la demanda de places i es procedeixi. La pressió de l'Ajuntament també ha permès arribar a un acord per reduir les ràtios als grups de P3 de cinc escoles.

L'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya han optat per no tancar cap línia de P3 abans del període de preinscripció escolar. Després de setmanes de negociacions i discrepàncies, les dues administracions revisaran i adequaran l'oferta de les línies i places de P3 un cop finalitzada la preinscripció, per poder obtenir dades més precises i acurades de la demanda real. Així, les escoles Tomás Viñas, Rocafonda i Cirera oferiran totes les línies que tenien fins ara.

Reducció de ràtios

Les reunions entre les dues administracions també han permès incorporar finalment una petició de l'Ajuntament. D'aquesta manera, la Generalitat es compromet a reduir les ràtios, el nombre d'alumnes per grup, en classes de P3 de cinc escoles d'alta complexitat de la ciutat. Malgrat que no se sap quins seran els centres, els grups es reduiran a 22 alumnes.

Per últim, l'acord també inclou la possibilitat que s'obri un nou grup de primer de primària, segons la preinscripció. En el cas de secundària, l'Ajuntament segueix negociant perquè la instal·lació de barracons sigui temporal per donar solucions a l'augment d'alumnat i no es plantegi com una opció definitiva.