m1tv opta als premis Zapping amb el documental 'Nit de l'esport mataroní, 60 anys d'història'

El canal públic competirà dins la categoria de millor programa de televisió local

  • Redacció
  • Dilluns, 15 Febrer 2016 11:02

Nit de l'esport 2015

La televisió pública de Mataró i el Maresme, m1tv, opta als premis Zapping en la categoria de millor programa de televisió local pel documental 'Nit de l'esport mataroní, 60 anys d'història'. m1tv competirà pel reconeixement amb El 9TV i Olot Televisió. L'entrega dels guardons es farà el 17 de març al CaixaForum de Barcelona.

'Nit de l'esport mataroní, 60 anys d'història' és un documental produït per m1tv i l'Ajuntament de Mataró que podria endur-se el premi a millor programa de televisió local als premis Zapping. Dirigit pel periodista Josep Maria Spa, explica la història de l’esport mataroní a través de la participació de diverses persones. S'escolta el testimoni d'esportistes i representants de clubs guardonats en les sis dècades de la jornada de la Nit de l'Esport i es vol fer així un retrat de l'evolució de l'esport a la ciutat en els darrers seixanta anys.

Un ampli equip ha treballat en la producció del documental, que ha comportat una intensa recerca de material d'arxiu, entre el que destaquen fotografies de l'Arxiu Municipal de Mataró i imatges de Televisió de Mataró i m1tv, així com reproduccions d'àudios i textos originals escrits per Josep Gomà, impulsor de la Nit de l'Esport, a principis dels anys 50 del segle passat.

Els Premis Zapping s'atorguen anualment per reconèixer els millors programes i professionals del món de la televisió a Catalunya i l'estat espanyol. Els premis els atorga l'associació Telespectadors Associats de Catalunya (TAC).