Molt més que plantes i arbres

La Fira programa un extens catàleg d'activitats que ajuden sobretot al públic infantil a conèixer i conviure millor amb la natura

  • Redacció
  • Divendres, 12 Febrer 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, fira de l'abre 3

La Fira de l'Arbre és molt més que exposició i venda de plantes i arbres. Ja fa anys que ha diversificat la seva oferta i bona part del seu èxit rau també en l'extens programa d'activitats que hi ha durant dos dies al Parc Central.

Des de sempre, els Amics de les plantes han mantingut la vocació pedagògica per conscienciar la mainada cap al respecte a la natura, i és en aquest sentit que es programen diferents actes en els quals el públic infantil és un dels principals destinataris. Els nens podran participar en concursos de dibuix infantil, sembrada de plantes, exposició d’animals de granja i corral, contacontes i altres activitats que convé consultar al programa. I és que aquest àmbit de consciència és el que complementa a la perfecció la Fira.

Ciutat 2014/2015, fira de l'abre 4

Respecte per la natura

Per aquesta edició es vol seguir reivindicant la conscienciació i respecte per la natura. “A vegades les persones tenim poca consciència, no sabem anar pels boscos i ens agradaria poder contribuir a canviar-ho”, assegura el president de l’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, Emili Solà que creu que des de les escoles s’està fent molt bona feina en aquest sentit.

És per això que la fira seguirà incidint en la importància de la natura en la vida de les persones. Una de les novetats que, sens dubte, ressalta del programa d’activitats, és l’exposició de plantes d’espècies invasores de l’entorn del Maresme que es farà a càrrec de l’Escola de Natura del Corredor amb la col·laboració de la Casa Capell. Aquesta exposició anirà precedida d’una excursió en què es recollirà tot el material per exposar.

Ciutat 2014/2015, fira de l'abre 4 Els orígens

Aquesta fira, que arriba a la seva 38a edició, va començar de forma incipient a través del viverista Joan Yxart, que participava cada any d’una fira semblant però amb molta més envergadura: la fira de natura de Molins de Rei. Ell va ser qui, conjuntament amb altres persones, van tirar endavant la iniciativa a la ciutat de Mataró. Una fira que no s’ha hagut de suspendre en cap ocasió al llarg de tots aquests anys.

I precisament en tot aquest temps la ciutat ha tingut la capacitat de fer-se seva aquesta cita anual amb la natura, en paral·lel amb un procés de diversificar-ne l'oferta amb activitats i altres àmbits de compra com l'artesania o la gastronomia.