Mataró busca finançament per combatre la pobresa energètica i ser més eficient

L’estratègia forma part d’un projecte conjunt de sis municipis impulsat per la Diputació per obtenir fons europeus

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Gener 2016 10:49

Ciutat 2014/2015, ajuntament mataró

Mataró opta a aconseguir finançament europeu per a impulsar polítiques contra la pobresa energètica i a favor de la sostenibilitat. El consistori s’ha sumat a un projecte participat per cinc municipis més de la província de Barcelona que, impulsat des de la Diputació, pretén captar diners del Fons Europeu de Desenvolupament Regional per a millorar l’enllumenat públic i tirar endavant actuacions en llars que pateixen pobresa energètica.   

L’Ajuntament de Mataró s’ha sumat a una iniciativa de la Diputació de Barcelona que li permetria obtenir 4,7 milions d’euros que podria destinar a actuacions com ara el canvi de l’enllumenat de 24 equipaments públics i altres millores energètiques vinculades al consum. A més a més, el consistori preveu fer petites actuacions a favor de la cohesió social, prestant ajuda a llars en situació de pobresa energètica per evitar el tall del subministrament per part de l’empresa comercialitzadora. A més, també es preveuen actuacions transversals, com la creació d’un Centre d’Excel·lència Tecnològica Energètica, o accions de formació en emprenedoria energètica i ocupabilitat, i per fomentar la cultura emprenedora entre els joves.

El projecte, del que també formen part Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Manresa i Granollers, es va presentar a finals del 2015 i aquests municipis podrien aconseguir un finançament de 26 milions d’euros el pròxim mes de març. D’aquests, el 50 per cent provindrien del Feder, mentre que els 16 milions restants els aportaria la Diputació de Barcelona.