L'Ajuntament es repensa el tancament de la gossera i busca el consens amb l'spAm

El consistori pretenia traslladar el servei al Consell Comarcal, però la negociació comença ara de zero i no es descarta cap opció

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 14 Gener 2016 11:01

Reunió gossera

L'Ajuntament de Mataró ha fet un pas enrere en la polèmica pel futur de la gossera municipal i ara no està tan clar que l'equipament s'hagi de tancar, ni que es traslladi el servei al Consell Comarcal del Maresme. La reacció i les mostres de suport ciutadà vers la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) –entitat que gestiona l'equipament– han obligat el govern municipal a obrir una taula de diàleg per buscar una solució consensuada al futur de la gossera. Les dues parts es van trobar aquest dimarts per rebaixar la tensió i apropar posicions, però no serà fins la setmana vinent quan es comencin a posar sobre la taula les possibles sortides al conflicte. Ara per ara, no es descarta cap opció.

"S'obre una línia de negociacions que era molt necessària. Espero que l'Ajuntament reflexioni i ens escolti perquè volem el millor per a la ciutat", celebra la presidenta de l'SPAM, Silvia Serra, que valora positivament l'apropament de posicions amb el consistori i el fet que s'hagi rebaixat la tensió mediàtica de les darreres setmanes.

Concentració aquest vespre

Tot i l'inici d'aquest diàleg, la protectora manté la convocatòria d'una gran concentració per avui dijous al vespre. Coincidint amb la celebració del ple ordinari del mes de gener, l'entitat fa una crida a protestar davant l'Ajuntament per mostrar l'oposició al tancament de l'equipament i per pressionar el govern municipal.

"Volem el servei de Mataró a Mataró", assegura Serra, després que l'Ajuntament hagués fet pública la seva prioritat durant el període nadalenc: no renovar la concessió a l'SPAM, que es podria prorrogar tres anys més, i traslladar el servei al centre que el Consell Comarcal del Maresme té al municipi d'Argentona.

En aquest sentit, el regidor de Sanitat, Joan Vinzo, explica que aquella decisió es va anunciar perquè és la que semblava "tècnicament més adequada", donat l'estat de les instal·lacions i el cost que suposaria posar-les al dia. La pressió social, però els ha fet fer un pas enrere: "Ara obrim el diàleg després d'haver escoltat l'entitat i no posem ni retirem cap proposta. Encetem el diàleg".