No veuen viable el carril bici

La Plataforma Preservem el Maresme manifesta que “no hi ha cap Ajuntament que ho hagi demanat” i que fa 10 anys ja es va desestimar la proposta

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 13 Gener 2016 09:49

Passeig marítim Llavaneres

El carril bici plantejat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat no és viable per a Preservem el Maresme que asseguren que ells ja havien fet la proposta fa 10 anys i que es va desestimar aleshores per “manca d’espai en la superfície”. Des de la plataforma asseguren que “estem totalment d’acord amb el projecte” però que fer l’anunci de la proposta en aquests moments “és una cortina de fum perquè la gent parli d’això i no de l’allargament del peatge de la C-32 més enllà del 2021, que va firmar el mateix conseller el passat 17 de març de 2015”, assegurava el portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban.

Per a Esteban “no hi ha cap Ajuntament que ho hagi demanat” i que no en tenen cap constància, cosa que els fa pensar que tot plegat “no arribarà enlloc”. Des de la Plataforma creuen que si realment la proposta tirés endavant, es realitzaria d’aquí a uns 8 o 10 anys per la “lentitud en els processos administratius” però que “no serà així” perquè “són crits al cel que fa un senyor que se’n va”.

Afecta els pobles petits

El carril bici plantejat per Territori i Sostenibilitat, creuen des de Preservem el Maresme, “no afectaria massa a la ciutat de Mataró” que ja consta d’un ample passeig marítim, però sí a la resta de municipis com ara Cabrera de Mar, Premià de Mar o el Masnou, entre d’altres, que “tenen molt poc espai i no es poden plantejar treure ni la via del tren ni cap carril de la Nacional II”