El Maresme segueix guanyant població

Mataró és el municipi més poblat de la comarca, que és la quarta amb més residents de Catalunya per darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Dilluns, 11 Gener 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Població del Maresme

El Maresme segueix guanyant població. Igual que ho ha fet en els darrers anys, la comarca costanera creix, contràriament a la tendència a perdre residents que es reafirma en el conjunt de Catalunya. Així, El Maresme és la quarta comarca més poblada de Catalunya i agrupa prop del 6 per cent de la població del país.

El Maresme ha guanyat 1600 residents en el darrer any 2015. Així ho confirmen les dades facilitades per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme que conclouen que la comarca supera els 439.000 habitants, convertint-se així en la quarta més poblada del país amb un 5,85 per cent de la població, per darrere del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Totes quatre sumen el 60 per cent de la població catalana.

Mataró, la que creix més
D'entre els municipis de la comarca, Mataró és el que experimenta un major creixement, amb l'arribada de 587 nous ciutadans i segueixen Vilassar de Mar, Montgat, El Masnou, Teià i Tiana.

La tendència a l'alça d'El Maresme contrasta amb la pèrdua de població que s'experimenta en el conjunt de Catalunya. El país ha perdut un 0,14 per cent de la població aquest 2015.  

Proximitat amb Barcelona

Ja fa anys que El Maresme creix any rere any en població. Malgrat que els augments no són gaire elevats, confirmen la comarca com una de les escollides per a molts residents. La seva proximitat amb Barcelona, la capital catalana, la fan atractiva a ulls d’aquells que han de treballar-hi. A més a més, el cost de la vida és més baix.

439.000
És el nombre d'habitants que viuen a El Maresme, segons dades del 2015. És una de les comarques que creixen, contràriament a Catalunya, que el mateix any ha perdut un 1,4 per cent de la seva població.

4
El Maresme és la quarta comarca més poblada de Catalunya amb més de 439.000 habitants. Agrupa el 5,85 per cent de catalans, que es concentren al Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Maresme.

60%
Les quatre comarques més poblades de Catalunya agrupen el 60 per cent del total de la població, confirmant així la tendència que els ciutadans es concentren cada vegada més al voltant de Barcelona.