TV3 ultima els detalls per oferir la Cavalcada en directe

El seguici de Ses Majestats serà transmesa en directe per TV· i m1tv en un programa especial a partir de les 19:30h

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 05 Gener 2016 00:00

Preparació cavalcada tv3

La màgia de l'arribada dels Reis a Mataró tindrà més focus que mai enguany amb la retranmissió que TV3 en farà. L’inici del seguici s’endarrereix mitja hora per quadrar horaris amb la televisió pública, de manera que les carrosses sortiran del carrer Puerto Rico a les sis de la tarda. El programa de TV3, tanmateix, no començarà fins a dos quarts de vuit i les primeres imatges que incorporarà seran les del pas del seguici per la Plaça d’Espanya. El periodista mataroní Espartac Peran conduirà la retransmissió que es farà des de la Plaça de Santa Anna. Ell mateix va explicar que “tenim la voluntat d’explicar el significat de cadascun dels elements que apareixen a la Cavalcada i la seva simbologia”. Els personatges del Club Súper 3 seran presents al programa del dia 5 a la tarda, així com els actors de Merlí David Solans i Marcos Sanz i el científic Dani Jiménez. 

El desplegament de la televisió pública per a l’esdeveniment serà notable, ja que incorporarà onze càmeres per seguir el recorregut, un plató a la Plaça de Santa Anna i diverses unitats mòbils. Tot, per oferir un programa de 90 minuts que finalitzarà just abans que els Reis Mags de l’Orient arribin a la Plaça de Santa Anna i que, per tant, deixarà veure per TV3 moments tan destacats com l’arribada dels Reis a l’Ajuntament i el discurs posterior. El que no es veurà serà el conte que des de fa tres anys els Reis expliquen els nens, moment que sí que retransmetrà en directe m1tv, la televisió local que també oferirà un programa especial per seguir l'arribada de Ses Majestats.

Presentació Reis

Peran va destacar “la voluntat de TV3 d’oferir aquest esdeveniment” i considera que “és quelcom que havia de passar per la importància de la Cavalcada i perquè Mataró és capital de comarca”. Al mateix temps, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va posar èmfasi en “la millora que han suposat els canvis introduïts a la Cavalcada”, ja que la fan “lluir més”, un fet que ha contribuït a fer que TV3 considerés l’opció, malgrat que l’anterior alcalde, Joan Mora, ja va fer una petició en aquest sentit ara fa un any.