Qui mereix ser Mataroní de l'Any 2015?

Comença la cursa per escollir el ciutadà més destacat de l'any amb la recepció de propostes a través de mataronidelany.cat

  • Redacció
  • Dijous, 17 Desembre 2015 10:39

mataroní

El 2015 avança cap a la seva fi i li queden tan sols dues setmanes per acabar-se. Amb aquesta traca final arriba el moment, convertit ja en quasi una tradició local, de mirar enrere a tot el que ha passat i, per iniciativa del Tot Mataró, pensar qui pot ser el Mataroní de l'Any.

A la web mataronidelany.cat ja es poden fer tantes propostes de noms diferents com es vulgui. El Mataroní de l'Any és un certamen de proposta i votació popular per la qual cosa, en aquesta primera fase, del que es tracta és de proposar noms. Qui mereix ser distingit com el ciutadà més notable d'aquest any? Quins han fet mèrits i per què? Ara del que es tracta és d'intentar respondre aquestes preguntes. Després de festes començaran les votacions entre els 10 candidats que sortiran d'entre tots els noms que es proposin ara.

Com a novetats d'aquesta setena edició del Mataroní de l'Any per part del Tot Mataró, aquest any es condensa més el calendari de manera que hi ha termini fins al darrer dia de l'any per proposar candidats i hi haurà menys dies de votació acumulativa entre els 10 candidats. Les xarxes socials també guanyaran protagonisme i es repetirà el format de gala de lliurament del guardó i reconeixement a tots els candidats, prevista pel dilluns 8 de febrer al teatre del Casal l'Aliança.

Fins a finals d'any

Abans d'entrar en votacions, però, fins al 31 de desembre es poden proposar tants noms com es vulgui a través de la pàgina www.mataronidelany.cat i posteriorment es faran públics els 10 candidats que es disputaran, per mitjà del vot popular, guanyar el guardó.
La legitimitat popular és el gran valor del ‘Mataroní de l’Any’. Són els mateixos mataronins els que proposen els candidats i candidates, i després els que voten i seleccionen entre aquests. Ara és moment de proposar al veí, a l’amic, a l’ídol, al referent, al conegut, al famós o a la persona anònima que ho mereix.

Colofó al 2015 mataroní

Repassar què ha donat de si aquest 2015 a Mataró a propòsit de l'obertura de propostes serveix com a exercici per avaluar els darrers 12 mesos. Un 2015 en el qual la ciutat ha afrontat canvis i viscut diferents episodis dels quals es desprenen diferents possibles candidatures a un guardó de matriu popular. El darrer Tot Mataró d'aquest any, el número 1704 oferirà, com és habitual, un anuari amb els resums de l'any en matèria de ciutat i cultura.