Últims tres dies per a participar en la recollida solidària d'aliments

El CSdM fa participar a tots els seus centreS i s'agafa de la mà del Banc dels Aliments

Últims tres dies per a la recollida solidària d’aliments. Va començar dilluns i s’allargarà fins al divendres quan s’acaba la campanya solidària engegada pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM). Per primera vegada hi participen tots els centres del Consorci ampliant d’aquesta manera les iniciatives solidàries dels anys anteriors. Quins aliments es poden donar? Preferiblement productes de conserva precuinats com ara conserves de peix, llegums cuinats, brou, llet, menjar per a infants i nadons, aliments per condimentar o d’alt valor nutritiu com oli, sucre, arròs o pasta, entre d’altres.

El Tot 2014/2015, foto noticia portada-gran recapte (edicio 1699)

La fam no fa vacances”. Així és com anomenen la campanya solidària des del Banc dels Aliments amb qui el Consorci treballa aquest any conjuntament. Tots els aliments que es recullin aniran directament a totes les famílies necessitades i les entitats que col·laboren amb el Banc dels Aliments per distribuir els productes. L’impacte de la crisi econòmica ha afectat moltes famílies i, en el marc del programa de Responsabilitat Social, es decideix donar suport institucional ampliant els centres que participen en la recollida.

Més pobresa

Des de l’any 2008 i segons el CSdM, els usuaris de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró han augmentat un 52 per cent. La població al llindar de la pobresa que necessita rebre menjar periòdicament supera les 8500 persones a la ciutat. D’altra banda a Catalunya més de 2,2 milions de catalans està en risc d’exclusió social, equivalent al 30 per cent de la població.