Ajudar els nens amb discriminació social

La nova associació Espai Joäo Martí se situa a Rocafonda – El Palau tot i que existeix des del 2012 a Barcelona

  • Marta Gómez // Fotos: Anna Aluart
  • Dijous, 03 Desembre 2015 11:05

Ciutat 2014/2015, Espai Joao Martí

Arriba a la ciutat de Mataró una de les associacions barcelonines que més ha treballat en els darrers tres anys, i molt intensament, l’acollida de famílies, l’acceptació i el creixement personal de les persones. L’Associació Espai Joäo Martí neix l’any 2012 i, sense afany de lucre, ha promogut insaciablement la solidaritat i l’espiritualitat. Ara aterra a Mataró i ho fa amb un nou projecte entre mans.


Situats al barri de Rocafona-El Palau l’associació ha arribat a la capital del Maresme per “la confiança amb els amics” de la ciutat, assegura l’Anna Maria Comas, membre de l’equip de coordinació de l’associació.  El nou espai, inaugurat la setmana passada, pretén centrar-se en els nens i nenes en exclusió social. “Creiem que és una zona  amb moltes necessitats”, creu Comas. De fet l’Espai Joäo Martí treballa amb la col·laboració del Centre Sant Pau.

Espai nou, projecte nou

La zona de “vulnerabilitat” en la que es troba el nou centre ha fet pensar a l’associació de centrar-se en un sol projecte d’inclusió d’aquests nens i nenes que “quan creixen tenen poques possibilitats de desenvolupar-se de manera natural”. A través dels voluntaris “se’ls acompanya a través del lleure i la formació”.

L’objectiu de tot plegat és “veure com aquests nens i nenes, quan siguin grans, se’n surten, tenen la seva feina, la seva família i facin el que han somiat a la seva vida o, com a mínim, el que ells han decidit”, explica l’Anna Maria.
A l’espai mataroní de l’associació també s’hi portaran a terme alguns projectes per a adults en  què es tractin les constel·lacions familiars, tallers en família o activitats de caràcter més espiritual, sense estar vinculat a cap religió concreta.

Ciutat 2014/2015, Espai Joao Martí 2

Altres projectes

L’Espai Joäo Martí té altres projectes entre mans, sobretot coordinats a través de la seva seu central. D’entre els seus projectes principals en destaca el “Taller Arrels” d’interioritat i gestió d’emocions a través de diferents dinàmiques com jocs, gimcanes, treballs manuals, etcètera.

Un altre dels projectes que funciona molt bé és el de “Del futbol a la vida” on, a través d’aquest esport, es volen identificar emocions i canalitzar-les d’una forma favorable per a les persones.