El Dia Internacional de la Televisió se celebra a Mataró

El Tecnocampus acull l’acte de nivell de tot Catalunya per segon any consecutiu

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dijous, 19 Novembre 2015 11:56

Ciutat 2014/2015, Dia mundial de la TV
El Dia Mundial de la Televisió, que se celebra el 20 de novembre, és una commemoració internacional impulsada per l’Assemblea de les Nacions Unides. Des de fa dos anys s’organitza la celebració d’àmbit català a la ciutat de Mataró, gràcies a l’engranatge del Clúster Audiovisual de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró i, evidentment, el Tecnocampus.
La celebració per a aquest any serà divendres vinent, coincidint amb la commemoració mundial, i s’abordarà el mitjà des de la visió de diversos actors. L’objectiu és reflexionar sobre com és el mitjà avui en dia i quines perspectives té de cara al futur.

Tres grans blocs

En la jornada de divendres hi participaran periodistes, comunicadors audiovisuals, tècnics, reguladors, productors, gestors de mitjans de comunicació, professors universitaris i polítics. Tots ells, repartits en tres grans taules de debat que pretenen vincular diferents visions en cada un dels eixos.

El primer debat porta per nom “La televisió que ve: Quines són les tendències” i hi intervindran Pere Vila de TVE, Sergi Vicente de BTV, Martí Patxot de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Rubén Mayoral d’El Terrat, entre altres. La taula estarà moderada pel vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Salvador Alsius.   
La segona taula es qüestiona:  “Les universitats produeixen el perfil adequat per a les noves oportunitats audiovisuals?”. La resposta està en mans d’Enric Marín de la UAB, Carme Basté de la URL, Jordi Balló de la UPF i Àlex del Olmo del TCM.   

La darrera taula anirà entorn de l’àmbit polític: “La televisió canvia: què en pensen els polítics?”. En aquesta taula hi intervindran representants de diferents partits polítics com ara Sergi Sabrià de JxSí, David  Mejía de C’s, Alícia Romero del PSC, Marta Ribas de Catalunya Sí que es Pot, Santiago Rodríguez del PP i Antonio Baños de la CUP.
L’acte es clourà amb el periodista i presentador de ràdio i televisió Albert Om.