“El ‘Va de tapes’ ens permet donar-nos a conèixer i competir al costat de professionals de l’hostaleria”

Entrevistem Marc Sans, de La Selva, guanyador de la millor tapa

  • Mireia Biel i Fotos d'Anna Aluart
  • Dilluns, 02 Novembre 2015 10:47

Marc Sants

La Selva ha guanyat el premi a la millor tapa. Com ho vas rebre?

M’ha fet molta il·lusió perquè és una recompensa a la feina ben feta. L’he dissenyada jo al 100 per cent i és un gran premi poder estar a unes semifinals, competint al costat de professionals de l’hostaleria i amb un jurat que valori la tapa.

La semifinal pot donar el bitllet per competir per la millor tapa de Catalunya.

Les semifinals se celebraran pels volts del gener o el febrer a l’Antiga Fàbrica Damm i hi participen unes quaranta ciutats, en les quals també se celebra un ‘Va de tapes’. Haurem de cuinar la tapa que hem servit a la nostra ciutat i presentar-la davant de cinc membres d’un jurat que escolliran quines són les tapes que es mereixen competir per la Millor Tapa de Catalunya.

Hi participaràs amb una tapa inspirada en el vermut. Què vols transmetre?

Aquest local era antigament una peixateria i la meva especialitat són els vermutets. Per a mi, un vermut ha de tenir unes patates xips, olives, escopinyes i una bona cervesa. Vaig agafar aquests ingredients i vaig treballar-los de tal manera que, a més a més, pogués transmetre el sabor del local de La Selva. Vaig fer un sofregit de tomàquet natural de quilòmetre zero amb un fumet de peix de roca perquè recordés al mar de l’antiga peixateria que era el local i hi vaig posar una capa de patata a sobre, bullida amb aigua de mar i amb una textura espumosa. Tot plegat va acompanyat d’un pa de cervesa negra i unes escopinyes arrebossades i fregides.

Marc Sants

Què és el que més va agradar, d’aquesta tapa?

Era una tapa que visualment era cridanera, que no atipava molt, però que tenia molt bon gust. A més a més, tenia l’al·licient que s’havia de menjar com s’explicava: barrejar-ho tot perquè la patata i el tomàquet quedessin al punt de sal i amb unes escopinyes que, a l’estar arrebossades, guardaven tota la frescor. La interacció que el cambrer establia amb el client  també era interessant perquè t’explicava què era i com t’ho havies de menjar.

Per tant, 100 per cent satisfets de l’edició del Mataró Va de Tapes del 2015.

El Va de Tapes ha estat un èxit rotund que ha crescut molt més del que es pensava. S’han servit 6.000 tapes més que l’any anterior, tenint en compte que l’ampliació de locals ha estat d’un. Si l’any passat, el ‘Mataró va de tapes’ va quedar-se molt tancat a la gent de Mataró, aquesta edició ha permès atraure gent de fora. Ens hem trobat que ha vingut molta gent de Granollers, del Vallès i fins i tot de Barcelona i El Prat, a banda dels clients habituals que vénen sols.

Edició de rècord
La segona edició del ‘Mataró va de tapes ha servit més de 21.000 tapes durant la setmana que va durar i això significa que ha batut un nou rècord. Es van servir 6.000 tapes més que en l’edició del 2014 amb només un local més. A més, el certamen organitzat per l’Ajuntament de Mataró, el Gremi d’Hostaleria i Estrella Damm, ha aconseguit atraure públic de fora de la ciutat.