“El barri és com una gran família”

Parlem amb Anna Maria Devesa, propietària de la Ferreteria Devesa

  • Redacció// Foto: cedida
  • Dijous, 29 Octubre 2015 17:56

Ciutat 2014/2015, Ferreteria DevesaFa molts anys que treballeu a Cirera?

Doncs sí. Nosaltres hem estat al barri tota la vida. El meu avi era en Conrad Devesa i era molt conegut en aquesta zona. Ell era paleta i va ajudar a molta gent. El meu pare va fer la ferreteria i quan es va jubilar la vam heretar el meu marit i jo. Mai ens hem plantejat canviar la ferreteria de lloc. Ens encanta aquest barri.

Per què agrada tant Cirera?

Ens agrada molt sobretot perquè és un barri molt familiar.  De fet, el barri és com una gran família, tothom es coneix. És una zona de gent molt senzilla, entranyable i molt amable. Ara ha canviat una mica.

Què ha canviat?

Hi ha llocs que ara estan una mica més deixats i una mica més bruts, però entre tots sempre intentem que el barri segueixi bonic i atractiu per a tothom.

Què li falta al barri?

Falten comerços i botigues. A la gent li fa molta por invertir a Cirera perquè creu que no se’n sortiran. La veritat és que el barri sempre ha tingut moltes mancances i molts dels que hi viuen s’han acostumat a sortir del barri per anar, per exemple, a fer les compres. Això ha provocat que en aquests moments cada vegada que s’ha obert un negoci s’ha tancat al cap de poc temps i això és una llàstima.

Com està el comerç?

A les botigues els hi costa una mica tirar endavant. Moltes s’han hagut de buscar la vida i reinventar-se. El Mataró Parc tan a la vora, en aquest sentit també ens ha fet molt de mal.

La vida a Cirera és bona?

La veritat és que nosaltres no hi vivim, tenim una casa al centre de Mataró. Tot i això, si la casa la tinguéssim a Cirera, a mi no m’importaria gens. De fet, a vegades quan des del centre es parla dels barris a mi em dol molt com ho fan. Som un barri com qualsevol altre i potser més familiar que cap.