La Plataforma d’Afectats per la Crisi ataca contra Can Soleret

L’Ajuntament respon assegurant que hi ha normes i obligacions

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dimecres, 28 Octubre 2015 16:36

Ciutat 2014/2015, PAC

La Plafaforma d’Afectats per la Crisi (PAC) es va concentrar dissabte al migdia davant l’alberg municipal de Can Soleret per denunciar “la situació en la qual es troben molts residents del centre”. Des de la PAC creuen que la normativa interna vigent “expulsa del centre irregularment per faltes lleus als seus residents” i posen exemples com “no dutxar-se cada dia, no llançar la brossa o no fer-se el llit implica quedar-se sense dinar, sopar i, en molts casos, dormir al carrer”, asseguren. De fet, insisteixen en què es tracta d’un “centre amb una disciplina i unes exigències comparables amb una presó”.

Des de l’Ajuntament ja han respost a les crítiques de la PAC i asseguren que “no s’ha expulsat a ningú per faltes lleus”. La regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Isabel Martínez, ha remarcat que el centre d’acollida “té un reglament molt clar en normes de comportament i obligacions” dels usuaris. De la mateixa manera ha assegurat que només s’expulsaria “per un incompliment reiterat de les normes i les obligacions del Pla de Treball que provocarien faltes greus”. “Hi ha unes normes molt bàsiques de convivència”, explica Martínez que segueix: “uns horaris de menjar i altres d’acudir a classes”.

Des de la PAC reiteren que consideren que “hauria de ser un centre obert, per atendre a persones sense recursos que han perdut l’habitatge i no tenen res i es mereixen un tracte digne, igualitari i no abusiu”.

Pla de treball amb els usuaris
La regidora ha explicat al Tot Mataró que l’estada dels usuaris dins del centre “sempre és temporal” i que comença per tres mesos, tot i que es pot allargar. “Els usuaris, quan entren al centre, normalment els falta un habitatge o una feina”, explica Martínez, que afegeix: “en el moment en què ingressen se’ls fa un Pla de Treball i se’ls elabora un projecte personalitzat a cada usuari perquè realitzi una sèrie de tasques per poder tirar endavant”. D’aquesta manera els usuaris desenvolupen les habilitats suficients per poder accedir, si cal, a altres serveis.
La Creu Roja és qui porta l’execució del centre d’acollida de Can Soleret. L’Ajuntament reconeix una sola expulsió del centre en aquest any.