La Caminada contra el Càncer de Mama, amb més de 5.000 participants

Més de 4500 dones, diagnosticades de càncer de mama aquest 2015

  • Redacció// Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 23 Octubre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Caminada maresme oncologic

Diumenge 25 d’octubre se celebrarà la vuitena edició de la Caminada contra el Càncer de Mama que organitza l’Associació Maresme Oncològic. L’organització ja ha confirmat que se superaran els 5.000 participants en una caminada que els darrers anys ha aconseguit agrupar més de 4.000 persones. Els dos recorreguts que hi ha disponibles des de l’edició del 2012, han ajudat a augmentar el nombre de participants. L’itinerari més llarg surt des del Parc Nou, enfila per l’avinguda Puig i Cadafalch, passa pel Camí del Mig per arribar al Passeig del Callao per davant dels bombers, mentre que l’itinerari curt seguia el mateix camí, però arriba al Passeig Marítim per la Ronda O’Donnell. 

Suport econòmic indispensable

Maresme Oncològic fa vuit anys que organitza aquesta caminada per a recaptar fonts, igual que d’altres activitats, i així poder oferir suport des de diferents vessants als malalts de càncer. Els diners que es recullen cada any són una base per donar suport a les persones afectades mitjançant serveis de psicologia, artteràpia, reflexologia, xerrades o drenatge limfàtic, entre altres. La Caminada se celebra la capvuitada del Dia Mundial contra el Càncer de Mama de la mateixa manera que l’activitat germana que organitza l’AFAM coincideix amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. Una i altra són les dues grans marxes solidàries del calendari local.

La detecció precoç, clau per al tractament
En el que portem d’any 2015, més de 4.500 dones han estat diagnosticades de càncer de mama a Catalunya. El Departament de Salut de la Generalitat va fer pública aquesta dada el passat 19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Els tumors que provoquen aquest tipus de càncer suposen el 28 per cent de tots els tumors malignes que es detecten.
El diagnòstic, afortunadament, ha augmentat gràcies als programes de cribratges i a proves com les mamografies, que ajuden a la detecció precoç. De fet, els diagnòstics en les primeres fases de la malaltia són clau per iniciar els tractaments pertinents i aconseguir uns resultats més efectius.