Iquodrive consolida el seu model

El temps, la comoditat i la seguretat, claus per determinar el nou model

  • Redacció// Fotos: cedides
  • Dijous, 15 Octubre 2015 12:08

Ciutat 2014/2015, Iquodrive

Nascut a Anglaterra i consolidat plenament a França el sistema ‘drive’ arriba a Espanya de la mà del Grup Bon Preu. Iquodrive, la marca que encapçala aquest model de Bon Preu, ha estat tres anys per consolidar la forma idònia per vendre a través d’Internet. Els tres centres catalans, Girona, Mataró-Cabrera i Reus, han estat en fase pilot des del 2012. Ara és el moment en què el grup Bon Preu dóna per consolidat el model. El director comercial del Grup Bon Preu, Antoni Amblas, assegura que estan “preparats per créixer”.

El model ha analitzat el temps, la comoditat i la seguretat de les persones que van a comprar. Creuen que el factor “temps” és fonamental per comprar i recollir la mateixa compra ràpidament. Creuen que el ‘client tipus’ d’iquodrive és, de mitjana, una dona de 38 a 40 anys, treballadora i amb 2 o 3 persones al càrrec. El més venut són productes pesats i d’alt volum i això dóna encara més fermesa al nou model consolidat. I és que en el sistema de recollida el client només ha d’obrir el maleter del cotxe i la col·locació de la compra al vehicle l’assumeix el mateix servei d’iquodrive que, a més a més, no cobra cap suplement addicional ni demana comandes mínimes.

Amb la consolidació del model de venda el Grup Bon Preu ha volgut aprofitar la renovació de la web d’iquodrive en la qual han volgut destacar en tot moment els tres passos de compra: fer la compra des de casa, triar dia i hora de recollida i recollir la compra en 5 minuts. Anna Font, la màxima responsable de màrqueting del Grup Bon Preu assegura que un dels seus atractius també són els descomptes i els lots que organitzen. El grup creu que, per exemple, si un client compra ous és possible que vulgui fer una truita de patates i per això pot oferir un paquet d’ous i un sac de patates a un preu més barat que si es compra per separat. Com aquests, altres lots i descomptes apareixen regularment al nou portal web d’iquodrive en el que han distribuït les seccions en categories i han intentat fer-ho “més fàcil i visual”.

Ciutat 2014/2015, Iquodrive 2

Producte del dia

Una de les característiques que ofereix el servei és el de la recopilació del producte fins al moment de la recollida per part del client. És a dir, en el moment en què el client fa la seva compra per Internet, des d’iquodrive es prepara per temperatures diferents els productes escollits pel client.

D’aquesta manera, els productes secs es troben distribuïts en passadissos per ordre de més a menys rotació del producte -per major productivitat i eficiència-, els productes frescos en una càmera de 2 a 4 graus, la fruita i la verdura en una que se situa entre els 6 i els 8 graus i els congelats a la càmera dels 25 graus sota zero. Fins que el client no arriba a les instal·lacions d’iquodrive el producte no surt de les càmeres refrigerades.

Tot i això, si el client no compleix amb el dia i l’hora determinada el grup es compromet a mantenir la compra fins l’endemà a les deu del vespre i els productes tornaran a ser del nou dia.