Mataró es declara ciutat solidària amb l'Alzheimer

El gest institucional serveix per reclamar que es dissenyi una "política d'estat" contra la malaltia

  • Redacció / Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 07 Octubre 2015 11:37

Caminada alzheimer

Mataró és ciutat solidària amb l'Alzheimer. Així ho va decidir la Junta de Portaveus que va permetre que en el ple d'octubre es llegís la declaració institucional que ho corroborava. El text recull diverses reflexions i constata que la ciutat s'ha de declarar solidària amb l'Alzheimer per "la important incidència de la malaltia entre els veïns de la ciutat" i perquè en el futur "s'hauran d'assumir importants riscos a l'hora de patir una demència, tenint en compte que la població local tendeix a envellir". D'aquesta manera, l'Ajuntament de Mataró vol fer constar la seva "preocupació cap a aquest problema de primera magnitud" i mostrar el seu suport i reconeixement a "les diverses associacions que hi treballen". 

A més a més, el gest institucional serveix per "unir-se a la crida a la sensibilització i conscienciació de la societat, institucions i polítics" i per a reclamar la posada en marxa "d'una política d'estat contra l'Alzheimer":

El 28 de setembre, durant la Junta de Portaveus, es va decidir per unanimitat, que Mataró es declarava ciutat solidària amb l'Alzheimer. El diumenge següent es va celebrar la vuitena edició de Mataró Camina per l'Alzheimer, amb 4.100 persones i una recaptació de 30.000 euros. La malaltia afecta a 3,5 milions de persones a Espanya, 112.000 dels quals viuen a Catalunya.