4.100 persones caminen per recaptar fons per l’Alzheimer

Èxit de la vuitena edició de la marxa, que recapta 30.000 euros i tenyeix de taronja la rodalia de Mataró

  • Redacció i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 06 Octubre 2015 00:00

Caminada alzheimer

Un any més, i ja en van vuit, la Mataró Camina per l’Alzheimer va ser un èxit de públic. La caminada que organitza l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme va aglutinar aproximadament 4.100 caminants, 3.606 adults i 434 nens que van tenyir de taronja bona part de la ciutat per una bona causa. Com a complement es van vendre 500 ampolles de cava solidàries i cal destacar la participació de dues persones invidents, que van realitzar el recorregut curt sense cap tipus d’incidència. El participant més jove de tot va ser un nadó de dos mesos. Pel que fa als beneficis, i a falta de realitzar el balanç de guanys i pèrdues, es calcula una recaptació bruta d’uns 30.000 euros, com a resultat de les inscripcions, la venda de cava i els donatius rebuts.

Caminada alzheimer

Des de l’organització es fa un balanç molt positiu dels resultats obtinguts. “Ahir vam viure una gran festa. En general, la gent es mostrava molt positiva, satisfeta i agraïda i això ens omple d’orgull. Tret d’un mareig i alguna indisposició, no es va produir cap incidència significativa. Finalitzar al Nou Parc Central sens dubte també ha estat tot un encert, tant a nivell organitzatiu com d’integració dels participants”, assenyala Joan Antoni Ciller, impulsor de la Mataró Camina per l’Alzheimer. 

Ciller, afegeix: “La Festa al Cel, les recents eleccions autonòmiques, i la proliferació de caminades a la Comarca durant els últims anys podrien explicar que no hàgim assolit el repte d’enguany d’arribar als 5.000. Malgrat tot, estem realment molt satisfets, ja que aglutinar 4.100 persones en una caminada popular solidària i en un municipi com Mataró és més que satisfactori".

Caminada alzheimer

"De cara a l’edició del 2016, continuarem treballant per millorar en tots els aspectes, i analitzarem detalladament el nivell de participació i els possibles buits a perfilar per fer d’aquesta Caminada un referent més enllà de la ciutat”.

Més voluntaris
Un altre aspecte que es vol potenciar de cara a les pròximes edicions és l’augment dels voluntaris, mitjançant la creació d’una bossa fixa de voluntaris per col·laborar en la senyalització dels traçats, control de cruïlles i tancament i recuperació dels senyals. Qui estigui interessant, ja es pot posar en contacte amb l’organització a través de www.matarocamina.org. Enguany, n’han participat una quarantena de voluntaris, entre mossos d’esquadra, policia local i ajudants en tasques logístiques.

Caminada alzheimer