Mataró va de tapes per segon any amb més oferta i més establiments

Els 19 establiments participants ofereixen canya i tapa per 2,50 euros

  • Cugat Comas // Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 30 Setembre 2015 12:55

Mataró va de tapes

Anar de tapes per bars i restaurants, xino xano i poder degustar una tapa original i elaborada i beure una canya o un quinto d’Estrella Damm. Per només 2,50 euros. És a dir que en un vespre en pots fer tres o quatre, a bars diferents, i així aprofites i coneixes com treballa la proposta gastronòmica cada establiment. Aquesta idea ben simple és en el que consisteix la ruta ‘Mataró va de tapes’ que de l’1 al 12 d’octubre celebra una segona edició marcada per l’èxit de fa un any. El Gremi d’Hostaleria i Estrella Damm tornen a sumar esforços per una proposta que no es limita a menjar la tapa del bar i beure el quinto d’Estrella de torn: també proposa una votació popular per determinar la millor tapa local.

Tapes per a tots els gustos

Aquest any hi participaran un total de 19 establiments de la ciutat, ubicats a la zona centre i Eixample, que oferiran una varietat de tapes per satisfer tots els gustos: Antiga Casa Paco, Auto d’ara, Bar El Casal, Casa Pepe, Desig, Eat 2 Eat, El Montadito, El Mundial, El Petit Racó/Can Joan, El Racó del Jabugo, Frankfurt La Plaça, La Morera, La Piazza, La Reforma, La Selva Cafè, Mil 848, Néstor Tapes, Pecats 9 21 i Sp9rt House.

Els 19 establiments participants competiran per emportar-se el Premi a la Tapa que millor marida amb Estrella Damm, i el premi a la Tapa Popular: els consumidors tindran la possibilitat de votar quina és la tapa que més els hi hagi agradat de la ruta dipositant la seva butlleta a les urnes que trobaran a cadascun dels establiments participants. A més, entraran en el sorteig d’un sopar per a dues persones en un restaurant d’Estrella Michelin. Val la pena conèixer les tapes proposades pels diferents establiments i repartir-se els dies fins al dilluns 12 per optar a tastar-les totes.

La primera edició, un èxit espaterrant

L’aposta del Gremi i Estrella Damm fa un any per la primera Mataró va de tapes va tenir un èxit espaterrant. Es van servir fins a 15.000 tapes comptabilitzades amb el corresponent vot, el que dóna una mitjana de 1,500 tapes diàries. La xifra, òbviament, pujava en determinats dies de la setmana en què alguns establiments es van veure desbordats. Perquè això no passi els bars i restaurants participants han elaborat aquest any una proposta de tapes de preparació elaborada i primera qualitat però amb la recomanació que siguin més fàcils i ràpides de presentar i servir. D’aquesta manera tot apunta que la xifra de 15.000 serveis se superarà enguany.