Més busos i més freqüència entre Mataró, Granollers i Sabadell

Generalitat i Ajuntaments presenten la nova línia exprés e13

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Setembre 2015 16:43

Busos Expres sabadell

El servei d'autobusos que uneix Mataró, Granollers i Sabadell fa, a partir d'aquesta setmana, un salt de qualitat en esdevenir una de les noves línies exprés. Aquesta nova línia orbital e13 representa més serveis al dia, una freqüència que passa a un vehicle cada mitja hora, més places i un servei directe, d'uns 50 minuts de durada, preparat per competir en temps de desplaçament amb el cotxe. La importància de connectar les capitals del Maresme i els dos vallesos s'entén en el fet que fins ara són 107.000 els usuaris de la línia, una dada que s'hauria d'ampliar notablement amb la nova línia exprés.

David Bote, Alcalde de Mataró, va fer el viatge inaugural de la línia al costat dels seus homòlegs de Granollers i Sabadell i va destacar que "connectar territoris sempre genera intercanvi de riquesa i coneixement" i va situar l'aposta per aquesta línia en "el creixent atractiu que té Mataró com a ciutat de coneixement amb l'aposta pel TecnoCampus i la Formació Professional dual per una banda i els atractius de ciutat oberta als visitants per l'altra".

Busos Expres sabadell

La doble d'oferta

La línia e13 dobla l'oferta que hi havia fins ara entre Mataró, Granollers i Sabadell. La nova línia vol ser, per tant, una alternativa real al transport privat amb serveis cada mitja hora. La nova línia és la primera transversal a l’àmbit de la Regió Metropolitana de Barcelona i ha estat possible gràcies a l'impuls del Departament de Territori i Mobilitat de la Generalitat i també a l'AMTU. El trajecte entre Mataró i Sabadell que faran els autobusos de major capacitat –els serveis de les línies exprés estan rebent molt bona nota en les avaluacions dels usuaris– calca el que hauria de fer el futur tren orbital, el projecte del qual segueix pendent d'avançar. En aquest sentit Ricard Font, Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, assegura que "la línia ferroviària orbital és una obra d'impuls estatal.

La línia, que uneix les tres ciutats, ja existeix des del 2006, però ara augmenta la freqüència de pas: passa d'oferir 15 expedicions d'anada i tornada amb una freqüència d'una hora a un total de 27 expedicions per sentit els dies feiners, i 16 per sentit els dissabtes feiners, diumenges i festius. Prop de 170.000 viatgers fan ús fins al moment de la connexió entre Mataró, Granollers i Sabadell. La nova línia, operada per Sagalés, formarà part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, de manera que els usuaris es podran beneficiar dels avantatges de les targetes multiviatge existents.