Setge a un bloc de pisos de protecció oficial ocupat il·legalment a Mataró

L’Agència de l’Habitatge es compromet a desallotjar els veïns conflictius

L’Ajuntament de Mataró i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya es van reunir dimarts amb els Mossos d’Esquadra i veïns de la promoció d’habitatges de protecció oficial del carrer Sant Cugat, inaugurada ara fa sis anys. Del centenar de pisos, n’hi ha tretze que estan ocupats il·legalment per un grup de persones que tenen atemorit a la resta del veïnat. El darrer episodi conflictiu va ser el robatori massiu de trasters de la comunitat. Des de la Generalitat asseguren que s’està en contacte amb el Jutjat i la Fiscalia per agilitzar els tràmits de desallotjament dels habitatges i des de la setmana passada hi ha un servei de vigilància privada 24 hores per evitar aldarulls i noves ocupacions.

pisos pla d'en boet

Agilitzar els desallotjaments

“Hi ha persones que generen problemes de manera continuada”, es lamenta l’alcalde de la ciutat, David Bote. L’alcalde detalla que s’ha creat una comissió de seguiment de la situació del bloc de pisos que treballa per agilitzar els desallotjaments i per evitar que els pisos que quedin buits no es tornin a ocupar. La regidora Isabel Martínez serà el nexe de l’Ajuntament amb l’Agència de l’Habitatge en aquest sentit. Des de la Generalitat asseguren que la comissió es tornarà a reunir d’aquí a dos mesos per avaluar novament quina és la situació del bloc d’habitatges de protecció oficial del carrer Sant Cugat.


Des de la setmana passada, un servei de vigilància privada, que sufraga l’Agència de l’Habitatge, vigila el bloc. D’altra banda, s’està parlant amb el Jutjat i la Fiscalia per tal d’agilitzar el llançament dels habitatges. En total, es tracta de tretze pisos d’un total de prop d’un centenar d’habitatges d’una promoció que és a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra.