Dotze nens i nenes sahrauís passaran l’estiu amb famílies de Mataró

Les ‘Vacances en Pau’ volen donar a conèixer la realitat del poble africà

  • Redacció
  • Dilluns, 13 Juliol 2015 14:12

Nens sahrauís

Dotze nens i nenes sahrauís passaran l’estiu a Mataró gràcies a les ‘Vacances en Pau’ que des de fa més de 20 anys s’organitzen a la ciutat. El conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró permet acollir cada any nens i nenes que passen dos mesos a la ciutat amb famílies mataronines que es fan càrrec de totes les seves despeses.

Es tracta d’infants d’entre 7 i 14 anys que realitzen un intercanvi cultural amb famílies catalanes que els faciliten una atenció sanitària especialitzada i que els proporcionen alimentació i moltes activitats de lleure, tot amb l’objectiu que quedin allunyats del conflicte que des de fa anys afecta el seu territori. Precisament, la trobada també vol donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

Rebuda institucional

Dijous passat, l’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, Isabel Martínez, van donar la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu a Mataró i a les seves famílies acollidores en una rebuda institucional al Saló de Plens. El 19 de juliol, tindrà lloc a Vilafranca del Penedès una trobada de tots els nens i nenes sahrauís acollits a Catalunya.