Èxit aclaparador de la primera edició de la Fira Gastronòmica

Es van servir uns 9.000 tastets i el Gremi dóna la segona edició per segura

  • Cugat Comas / Fotos d'Anna Aluart
  • Dimecres, 01 Juliol 2015 11:36

Fira gastro

Si s’ha de fer cas a com va anar la primera edició, la Fira Gastronòmica del Maresme ha arribat per quedar-se amb tota la força. El cap de setmana passat el Parc Central va acollir la primera edició d’aquesta mostra pensada per ensenyar “la bona cuina” d’onze restaurants, que oferien racions petites del producte estrella de les seves cartes. Se’n van servir unes 9.000 racions i la sensació tant de públic com del Gremi d’Hostaleria és que l’èxit assegura la continuïtat de la iniciativa.

Els establiments que van participar són Nuus-Hotel Atenea Port Mataró, Toni 2, La Treva, Eat & Eat, suKA, punt 6-New Hotel Colon, Escola de Restauració del Gremi, La Gofreria, Cafè La Selva i La Sala i Sant Jaume, aquests dos d’Argentona. En complement a les racions hi havia també servei de begudes amb vins, cerveses, còctels, cava, cafè i gelats.

Element de promoció

Marc Sans, vicepresident del Gremi d’Hostaleria assegura que “estem molt contents amb l’afluència de la gent, sabem que sempre hi ha aspectes a millorar però la sensació de tots els restaurants és més que positiva”. Sans explica que “la Fira havia de servir per promocionar aquests 11 establiments i la cuina que es fa, ens consta que hi ha altres establiments interessats a ser-hi en la pròxima edició”. Des del Gremi es vol deixar clar que en aquesta primera edició de la Fira no hi va haver cap tria dels expositors, motiu pel qual agraeixen l’aposta dels qui van ser presents a la Fira. Les nits de dissabte i diumenge van ser les dues franges horàries més potents arribant a fer curt de taules i cadires.

Fira gastro

La pròxima edició, més aviat

L’únic element que va fer la punyeta a la Fira va ser una calor sufocant que en va fer minvar l’assistència en determinades hores. Sans apunta que “estem pensant d’avançar en el calendari aquesta Fira per no tornar-nos a trobar amb una situació així”. La calor també va fer la guitza a les diferents activitats programades, com el concert d’Hotel Cochambre que tot i això va ser un èxit de públic.

Propera estació, ruta de tapes
L’èxit de la Fira la consolida com la gran iniciativa en promoció del Gremi la primera meitat d’any. A la primera quinzena d’octubre està programada la repetició de l’exitosa ruta de tapes que bars agremiats i Estrella Damm van fer amb gran acceptació de públic l’any passat. La feina del Gremi va veient la llum