Les rebaixes d'estiu ja són al carrer

Molts comerços han començat abans de l'1 de juliol els descomptes emparant-se amb el buit legal de la llei catalana de comerç

  • Marta Gómez - Fotografies: Anna Aluart
  • Dimecres, 01 Juliol 2015 00:00

Rebaixes estiu

Els rètols de rebaixes i descomptes ja omplen pràcticament tots els aparadors dels comerços. Tot i la controvèrsia i incertesa de molts establiments de no saber del cert si havien començat les rebaixes, avui ja han obert tots amb grans descomptes. Des de la Unió de Botiguers fa unes setmanes es va enviar un comunicat a tots els comerços associats explicant que la llei catalana de comerç -que impedeix començar les rebaixes dels preus abans del 7 de gener i l'1 de juliol- està recorreguda pel govern espanyol i que, per tant, "la llei no està vigent", explica el vicepresident de la Unió, Lluís González, que afegeix: "la gent normalment respecta les dates però si s'emparen al buit legal ningú els pot denunciar".

Les rebaixes més bones?

Tan si han començat avui com si ja ho van fer, la percepció dels comerços en aquestes rebaixes és de prudència. Ningú s'aventura a predir si aniran millor o pitjor que l'any passat tot i que tothom coincideix en anhelar que la recuperació econòmica realment sigui certa. Des de Calçats Boixet i la Mimosa asseguren que amb l'arribada de l'estiu les ventes els afavoreixen. Per una banda per l'oferta de calçat destapat més assequible i que poden rebaixar a més bon preu i, per l'altra, per l'arribada de la temporada de bany que preveuen que s'allargui fins a finals de setembre.

Rebaixes estiu

El comerç del centre

El període de rebaixes arriba amb la reivindicació en defensa del comerç de proximitat. A Darbra estan preocupats per les obres que afecten a tota la zona de la Plaça de les Tereses que, diuen, els perjudica notablement. "Nosaltres tenim molts clients de la comarca que, amb aquesta situació, busquen una alternativa", assegura la Montse del comerç Darbra. Ells reclamen més dinamització i suport tant entre els mateixos comerços com per part de l'Ajuntament, de la mateixa manera que ho fa Massana del carrer Barcelona, que posa sobre la taula la necessitat d'establir un calendari tant d'horaris com de dies festius per tal de coincidir amb tots els comerços i no trepitjar-se els uns amb els altres.

Rebaixes estiu