El Varador i el Callao, entre les 12 millors platges catalanes

Renoven la Q de Qualitat Turística que s’atorga a nivell estatal

  • Redacció
  • Dilluns, 29 Juny 2015 11:24

Platja de Mataró 2014

Les platges del Varador i del Callao han renovat un any més la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que han obtingut ininterrompudament des de 2010. La ‘Q’ de Qualitat Turística és un certificat que l’ICTE dóna a aquelles platges que compleixen uns determinats nivells de qualitat als serveis que presten als usuaris. L’obtenció d’aquest distintiu, que es visualitza a les platges certificades amb una bandera específica i als panells informatius situats al passeig Marítim, representa el reconeixement a la qualitat de les platges locals.
                                                                                                               
Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa d’auditoria externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència. En el cas de les platges mataronines, que calquen els resultats una i altra, obtenen la màxima nota –un 10– en neteja i recollida de residus i manteniment i instal·lacions i equipaments i també una nota d’excel·lència, del 9,98, en seguretat i salvament per una banda i oferta d’oci per l’altra. Les banderes Q es concedeixen a aquelles platges que recullen els requisits del Sistema de Gestió d'Ús Públic, que es refereixen tant als equipaments com a la neteja, la seguretat, salvament i informació. Per valorar si es compleixen aquestes normes, es parteix dels informes de les empreses i organitzacions turístiques que recullen auditors externs per a l'Institut de Qualitat Turística, una entitat privada creada l'any 2000 per desenvolupar la qualitat del sector turístic.

12 a Catalunya
Amb 12 banderes, Catalunya se situa com a cinquè territori de l'Estat més distingit per darrere d'Andalusia que encapçala el rànquing amb 85, la Comunitat Valenciana amb 47, la Regió de Múrcia amb 37 i les Illes Balears amb 17. Darrere Catalunya hi ha Cantàbria (11), Galícia (11), Astúries (6), Ceuta (2) i el País Basc i Canàries (1). En total són 230 platges les que han estat certificades amb la Q de qualitat Turística. Espais que corresponen a 91 ajuntaments d'11 autonomies diferents. Això suposa un increment de distincions de més del 17% respecte de l'any passat, 37 platges més.