'Mataró, quina descoberta!' vol promocionar el comerç de proximitat

Ajuntament i Unió de Botiguers engeguen una campanya de promoció i difusió

  • Cugat Comas
  • Divendres, 19 Juny 2015 13:38

Quina Descoberta

"Ja sabem com som els mataronins que molt sovint valorem molt el que tenim a fora i molt poc el que tenim a casa. Aquesta campanya vol ajudar a canviar aquesta manera de ser, posant en valor el comerç que tenim". Amb aquesta declaració d'intencions del vicepresident d'UBM Lluís G Julià es resumeix la nova campanya 'Mataró, quina descoberta!' presentada divendres a la Plaça de Santa Maria. Ajuntament i Unió de Botiguers han unit esforços en una campanya finançada amb part dels fons europeus destinats per remodelar els entorns de la Plaça de Cuba i en la qual els propis botiguers són els protagonistes. La idea d'aquesta "descoberta" és, segons el regidor de Promoció Econòmica Miquel Rey "que nosaltres mateixos siguem conscients del que tenim, perquè quan ve gent de fora bé que descobreix el nostre ambient, el nostre potencial i les nostres botigues". La campanya tindrà dues onades, una ara a l'estiu per potenciar el comerç local entre els mataronins i una altra al voltant de la 'Festa al Cel'.

Quina Descoberta

La campanya de 'Quina descoberta' es farà present a premsa, ràdio, televisió, marquesines i té una web pròpia en la qual els mataronins i mataronines poden interactuar, compartint via xarxes socials aquells descobriments que facin en la trama comercial local. La imatge recull diferents comerciants i Julià explica que "és una campanya de comunicació molt directa en la que són els mateixos botiguers els que posen la seva cara i t'expliquen quins productes volem potenciar, la figura del botiguer que et coneix els gustos, que t'aconsella, que t'ajuda". Julià ho contextualitza en "el treball de formigueta per anar fomentant el comerç de proximitat i les botigues de sempre, que necessitem posar en valor. El nom de "quina descoberta" és perquè sempre els hem tingut aquí però ara ens n'adonem, que el menjar del mercat és més bo que el que tenim a l'altra punta del món".

Doble concurs amb premi suculent
La web quinadescoberta.cat es llança amb el gran reclam d'un concurs a les xarxes socials a través de les quals amb l'etiqueta #descobertamataro es poden compartir les "descobertes" que es facin als comerços locals. La pròpia web les recollirà fins al 17 de juliol.
Entre els participants se sortejaran dos premis en forma de vals per 1.000 i 500 euros per gastar en un sol dia en botigues de l'associació.

Quina Descoberta