Ibern i Dòria declaren per un cas de preferents

Un ciutadà increpa el darrer President de Caixa Laietana quan arribava als Jutjats

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 16 Juny 2015 16:47

Ibern

El cas de la família de Vallgorguina que es va querellar contra l'antiga Caixa Laietana per un cas de participacions preferents continua la seva instrucció als Jutjats de Mataró. Aquest dimarts declara la cúpula de l'entitat i fins a set exdirectius estan citats per donar explicacions davant el jutge. Destaquen qui va ser el darrer president de l'entitat abans de la integració amb Bankia, Josep Ibern, i l'exdirector general Pere Antoni de Dòria, que va estar més de 30 anys en el càrrec. Els altres cinc exdirectius figuren a la querella com a apoderats de l'entitat en la gestió de les preferents. La família afectada tenia invertits 180.000 euros en aquests productes financers.

Ibern i Dòria han accedit a les dependències judicials sense fer declaracions a la premsa. En el cas del primer ha trascendit que només ha respost a les preguntes de la defensa. L’anècdota del dia ha estat quan un ciutadà ha increpat el darrer President de Caixa Laietana quan ha arribat.

Ibern


El cas de la família de Vallgorguina afecta sis persones que tenien invertits un total de 180.000 euros, entre preferents i subordinades, des de l'any 2011. La família no va descobrir fins l'any 2012 que tenia els seus estalvis a través d'aquests productes i llavors va decidir posar el cas en mans de la justícia. L'acusació defensa que no s'ha d'estudiar si en cada cas es va informar prou o no abans de vendre el producte financer, sinó que el més important és que aquest era un producte, diuen, pensat per estafar els estalviadors i aprofitant la confiança dels clients cap a la pròpia entitat financera. La família va interposar, en un primer moment, una demanda civil, com acostumaven a fer tots els afectats de les preferents. Més tard, però, el cas va passar a la via penal per aquesta presumpta voluntat delictiva que apunta l'acusació. S'investiga un possible delicte d'estafa i administració deslleial.