Les millors fotografies dels edificis de Mataró

Finques Pous celebra el dia 12 els seus 80 anys amb l’exposició del concurs ‘Urban Mataró’

  • Redacció / Fotos: cedides
  • Dilluns, 08 Juny 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 1

Una perspectiva de l’escala que puja al Campanar de Santa Maria. L’Estació de nit. El detall d’un paratge de la ciutat que ha canviat molt. Les flors i plantes que decoren un balcó. La silueta de Santa Maria des de l’Havana. El joc en blanc i negre d’una font. Aquests són alguns dels exemples que es poden visitar a l’exposició de fotografies que Finques Pous acull aquests dies a les seves oficines del Carrer d’en Pujol. L’administració de finques ha rebut més d’un centenar de propostes que participen en la primera edició del ‘Concurs de Fotografia Urban Mataró’. Es tracta d’un concurs obert a la ciutadania que només demanava com a requisit que les fotografies participants havien de ser d’algun edifici de la ciutat. “Volíem fer un homenatge a Mataró, que és d’on som i especialment als edificis perquè configuren el paisatge en el que tots vivim i nosaltres treballem”, explica Lluís Pous, gerent de l’empresa.

Finques Pous celebra aquest 2015 el 80è aniversari de l’empresa familiar, un exemple d’involucració amb el territori. “Ens dediquem a les finques però sempre intentem donar suport i fomentar la cultura i crèiem que un concurs de fotografia podia ser una bona iniciativa per conèixer millor alguns espais i racons de la ciutat”.

La qualitat i la quantitat de fotografies presentades al Concurs ha sorprès la mateixa organització que ha hagut de fer mans i mànigues per exposar-les totes. El dia 12 de juny es farà públic el veredicte d’un jurat de primera qualitat format pel periodista i escriptor Manuel Cuyàs i el fotògraf Ramon Manent. “Estem molt contents que siguin ells dos perquè han fet equip en llibres precisament sobre Mataró pel que donaran un plus de qualitat al veredicte”, raona Pous.

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 2

El 12 de juny, la celebració

Divendres 12 de juny, doncs, es farà a les 19h l’acte de celebració dels 80 anys de Finques Pous en el decurs del qual es donarà a conèixer la identitat dels tres guanyadors. El vencedor s’endurà 1.000 euros o un MacBook Air, el segon classificat 500 euros o un iPad mini i el tercer premiat 300 euros o una càmera Nikon D3200.

Després del dia 12 s’exposaran a Finques Pous les 30 millors fotografies que hagin participat en el Concurs segons el criteri del jurat. D’aquesta manera quedarà temporalment el testimoni de les millors 30 visions dels edificis de la capital del Maresme. Amb tècniques diferents, Pous assegura que “mirant-les totes veus que a Mataró hi ha espais singulars i especials que encara guanyen més en fotografia”. Qui ho vulgui, podrà comprovar-ho ‘in situ’

80 anys al servei de Mataró
Després de tres generacions al capdavant de l’empresa, treballant amb la màxima eficiència i sempre des d’una vinculació del tot estreta amb el territori, el nom de Finques Pous és de sobres conegut a la ciutat i la comarca. L’empresa familiar s’ha fet un nom gràcies a la gran experiència i una seriositat acreditades i exercint d’Agents de la Propietat Immobiliària i Administradors de Finques Col·legiats. Pous ofereix serveis íntegres a la seva àmplia cartera de clients en diferents àmbits derivats de la gestió immobiliària com la gestió comercial, l’assessorament jurídic, taxacions oficials, administració de comunitats, administració d’immobles, gestoria immobiliària i assegurances.

Algunes fotografies presentades

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 3

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 4

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 5

Ciutat 2014/2015, Finques Pous 6