TV3 emet dijous un documental de Clack sobre la marxa atlètica

"Cap a la Meta" fa el seguiment de la preparació dels Jocs Olímpics de tres atletes en circumstàncies molt diferents

  • Redacció / Fotos: cedides
  • Dimecres, 10 Juny 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Cap a la meta 1

La productora mataronina Clack, junt amb l’equatoriana Dominio Digital i Televisió de Catalunya, és la responsable del documental Cap a la meta, que repassa el procés d’entrenament cap als Jocs Olímpics de Londres que protagonitzen tres marxistes – la catalana Beatriz Pascual i els equatorians Rolando Saquipay i Claudio Villanueva-.

El documental, dirigit per l’equatorià Diego Ortuño i que compta amb el suport de l’ICEC i Ibermèdia, segueix de ben a prop les evolucions d’aquests tres atletes, cadascun amb situacions personals i professionals molt diverses: Rolando Saquipay s’entrena a l’Equador sense entrenador, mentre que Claudio Villanueva (nacionalitzat espanyol) i Beatriz Pascual ho fan al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat amb unes condicions molt més propícies pels èxits.  
 
Ara que queda poc més d’un any dels Jocs Olímpics de Río, el mateix punt de partida del documental Cap a la meta, Televisió de Catalunya ha decidit emetre’l a l’espai El documental demà dijous dia 11 a 2/4 de 12 de la nit al canal 33. El dimecres 10 de juny a les 20h, el dia abans de l’estrena, tindrà lloc una preestrena exclusiva als Cinemes Girona de Barcelona, a la qual es pot accedir enviant un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .
Un acte que es clourà amb una taula rodona amb la mateixa Beatriz Pascual i Guillem Turró (autor del llibre Valors i esport, de l’Observatori de Valors), i moderada pels periodistes de la revista Fosbury, editada pel grup El Tot Mataró.

El passat dijous ja va tenir lloc un acte de presentació de projecte a la Sala Atrium de Viladecans amb la presència de la pròpia Beatriz Pascual i de Carles Ruiz, alcalde de la ciutat, anomenada “capital catalana de la marxa”.

Ciutat 2014/2015, Cap a la meta 2

El documental es va començar a gravar un any abans dels Jocs de Londres 2012 i els màxims responsables de la productora Clack han participat pròpiament en l’elaboració del mateix: Eloi Aymerich com a ajudant de direcció, Ariadna Vázquez i Georgina Altarriba en l’àmbit de producció i Joan Salicrú com a productor executiu.  La peça audiovisual, que s’ha editat també en DVD, també ha comptat amb la col·laboració en material tècnic de Tecnocampus i d’un grup d’alumnes del grau en Màrqueting i Comunitats Digitals.