Acaba la celebració del 130è aniversari de la Nau Gaudí

Es presenta un vídeo promocional del quilòmetre zero de l’obra de l’arquitecte

  • Redacció
  • Dimecres, 27 Maig 2015 15:22

Daniel Giralt Miracle

Dimarts es va tancar la commemoració del 130è aniversari de la construcció de la primera obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, la Nau Gaudí. A l’acte es va presentar el vídeo “El primer Gaudí. La nau de Mataró” que té per objectiu difondre el “Km 0” de l’obra gaudiniana.

L’inici de l’any “Gaudí Mataró 130” va començar el novembre de 2013 amb la signatura de la “Declaració de Mataró”, el primer manifest en defensa de la conservació, el manteniment i la difusió del llegat gaudinià, que va comptar amb la rúbrica dels representants del patrimoni gaudinià d’arreu de Catalunya.

Daniel Giralt-Miracle

“Gaudí Mataró 130” ha estat comissariat pel crític i historiador de l’art especialitzat en Gaudí Daniel Giralt-Miracle i ha inclòs visites especialitzades a la Nau; conferències i seminaris; tallers adreçats als alumnes d’escoles i instituts i molt especialment, l’exposició fotogràfica presentada el passat juny a la mateixa Nau titulada “Gaudí ahir i avui. Dues lectures: Joaquim Gomis i Ramon Manent”. L’exposició va confrontar el treball de dos fotògrafs que van analitzar a fons l’obra de l’arquitecte. La Nau Gaudí és la seu permanent de la Col·lecció Bassat.