El mataroní Ferran Costa i Marimon, elegit Conseller General d’Andorra

Durant quatre anys serà “ministre” del Principat

  • Redacció
  • Dimarts, 07 abril 2015 10:54

Ferran Costa, Conseller d'Andorra

El 23 de març passat, el mataroní Ferran Costa i Marimon, el número 4 de la llista nacional de Liberals d’Andorra, va jurar el càrrec de conseller general del Principat d’Andorra. El Consell General exerceix el poder legislatiu a Andorra i els seus membres, vint-i-vuit consellers generals, són elegits per sufragi universal per un període de quatre anys. La cerimònia de presa de possessió del càrrec va tenir lloc a les dependències de la Casa de la Vall, en el marc de la sessió constituent de la setena legislatura.

 

Ferran Costa va néixer a Mataró el 1970 i va viure tota la seva infantesa i part de la seva joventut a la nostra ciutat. Va ser alumne de l’Escola Meritxell durant setze anys i en aquest centre va realitzar tots els seus estudis abans d’anar a la universitat. El 1994, després de cursar estudis universitaris als Estats Units, es va instal·lar a Andorra i el 2003 va esdevenir ciutadà andorrà. Aquest polític, empresari i pare de família sempre ha destacat per la seva emprenedoria i implicació en àmbits ben diversos com la llengua, cultura, docència, esports ocomunicació.

Vincle amb Mataró

El seu vincle amb Mataró és molt estret, ja que hi té la família i els amics i, a més, des de fa deu anys és copropietari, amb el seu germà Jordi, de les escoles inlingua de la ciutat. Així doncs, sovint és aquí per temes familiars o laborals. D’altra banda, per a ell, la seva esposa i les dues filles, Les Santes de Mataró són cita obligada.